Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


7 Σεπτεμβρίου 2024

Να ασχοληθεί με το θέμα του μεγέθους του συγκροτήματος των «Αθηνών» η Περιφέρεια …

Η κλιματική κρίση φέρνει όπως δείχνουν οι κλιματικές εξελίξεις τα πάνω κάτω. ΄Όλα όσα  έμοιαζαν να είναι σίγουρα και το ευοίωνο μέλλον εξασφαλισμένο όλες οι κοινωνίες φαίνεται να λαμβάνουν τα μηνύματα και έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν τα πρωτοφανή φαινόμενα. 

Το ερώτημα είναι αν και στην Ελλάδα οι αρμόδιοι και κυρίως η κυβέρνηση αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος λαμβάνουν τα μηνύματα και ενεργούν ή έστω προετοιμάζονται για τη νέα εποχή. 

Στο πρακτικό όμως επίπεδο δεν έχουμε δει καμιά ενθαρρυντική κίνηση ή έστω σήμα που να πείθει τους πολίτες ότι αυτοί που κρατούν τις τύχες της χώρας και των πολιτών στα χέρια τους, αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις και επεξεργάζονται σχήματα, σενάρια, προγράμματα και στρατηγικές για να αντιμετωπίσει και η Ελλάδα αυτά που φαίνεται να διαμορφώσουν τη καθημερινότητα τα επόμενα πολλά χρόνια. 

Δυστυχώς αντίθετα βλέπουμε τη κυβέρνηση να προωθεί όλες τις λεγόμενες αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδος στο συγκρότημα των Αθηνών (γιατί ίσως έτσι βολεύει τους επενδυτές) και με βαρύτατο κόστος την αστικοποίηση όλων των ελευθέρων ακόμα περιοχών της Αττικής, όπως είναι η Ανατολική Αττική. Και αυτό χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι όροι ικανοποιητικού επίπεδου διαβίωσης των πολιτών. 

Η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει ουσιαστικά να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στα θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην Αττική. Ωστόσο κανείς θα αναρωτηθεί ότι εφόσον ο περιφερειάρχης είναι κομματικό στέλεχος του κόμματος από το οποίο προέρχεται η κυβέρνηση, ποια είναι τα περιθώρια αυτονόμων κινήσεών του; Λογικά και αυτή η τετραετία θα πάει χαμένη και η κατάσταση θα επιδεινώνεται. 

ΥΓ: Οι επίμονες προβολές του καναλιού Σκάϊ για τις αστικές χωματερές και τα σκουπίδια που κατακλύζουν το σύμπαν (Κηφισός, Ασπρόπυργος, Αχαρναί Πόρτο Ράφτη, …) και σε λίγο ίσως και το κέντρο της Αθήνας (εκεί επικρατεί ακόμα και σήμερα ένα άλλο ιδιότυπα καθεστώς) αφήνουν αδιαφόρους τη τοπική αυτοδιοίκηση και τη κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου