Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο επιτελικός πρωθυπουργός μας στη ΔΕΘ και στο ετήσιο μνημόσυνο των χαμένων ευκαιριών …

Το γνωστό μοτίβο. Βόλτες, συσκέψεις, επιθεωρήσεις, πάλι βόλτες, αναφορές για πολλοστή φορά στα «επιτεύγματα» της 5ετίας, υποσχέσεις και το φόρτε μας, οι αυξήσεις και οι παροχές.
 
Αν ήταν μέρος ενός σοβαρού προγράμματος που έχει κοινοποιηθεί με χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς από την επιτελική κυβέρνηση δε θα σχολιάζαμε σκωπτικά. Δεν είναι η ΔΕΘ το καλάθι της Αμάλθειας και των μικρών ή μεγάλων παροχών. Είναι ο ευτελισμός του προγραμματισμού και των σοβαρών αποφάσεων βάσει πολλών και επιστημονικά τεκμηριωμένων σχεδιασμών και κυρίως οράματος και πολιτικών για το που βαδίζει η χώρα και πως θα εισέλθει σε ενάρετο κύκλο.
 
Και απέξω από τη ΔΕΘ και εις βάρος της πόλεως της Θεσσαλονίκης η αριστερή και αντιπολιτευτική Ελλάς δείχνει τα δόντια της με το ετήσιο μνημόσυνο της απαξίωσης και τη μαυρίλας που σχεδόν μόνον εκείνοι και αποκλειστικά βλέπουν. Ναι αυτή που θα γίνει ροζ και πολλά υποσχόμενη μόνον όταν οι διαμαρτυρόμενοι αναλάβουν την εξουσία και προφανώς θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα ίσως ή ίσως λίγο καλλίτερα. Γιατί το πολιτικό σύστημα είναι ακατάλληλο, οπισθοδρομικό, χωρίς γνώσεις και μηχανισμούς μελέτης και δημιουργίας, αλλά μόνον διαμαρτυρίας.
 
Από σήμερα το βράδυ κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, που έλεγε και η γιαγιά μου. Η δύσκολη καθημερινότητα μας περιμένει και όσοι δεν άνοιξαν καν την τηλεόραση το Σαββατοκύριακο θα είναι σίγουροι ότι τίποτε σε συνέβη και ας κόστισε σε όλους μας εκατομμύρια…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου