Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


17 Μαΐου 2024

Επί τέλους να δουλέψουν και οι 962 ειρηνοδίκες … Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα! …

Πριν από τις γιορτές του Πάσχα ψηφίστηκε από τη Βουλή ένα σημαντικό νομοθέτημα. Ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας, που ορίζει πού θα λειτουργούν τα δικαστήρια, πόσα σε πόλεις και πόσα σε κάθε νομό ή περιφέρεια, κάτι εξαιρετικά απαραίτητο για τη σωστή οργάνωση της Δικαιοσύνης με σύγχρονους όρους για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα, για πρώτη φορά οι ειρηνοδίκες, οι οποίοι έως σήμερα κατά βάσιν υποαπασχολούνται, καθώς τα ειρηνοδικεία δεν έχουν πολλές υποθέσεις, ενσωματώθηκαν στον βασικό κορμό της ποινικής και πολιτικής Δικαιοσύνης, δίδοντας τη δυνατότητα ταχύτερης απονομής της και πιο γρήγορης εκκαθάρισης του τεράστιου όγκου αδίκαστων υποθέσεων. Σημειώνεται ότι οι ειρηνοδίκες, οι οποίοι από το νέο δικαστικό έτος (Σεπτέμβριο) θα δικάζουν κανονικά, όπως και οι πρωτοδίκες, ποινικές και αστικές υποθέσεις, δεν είναι λίγοι, είναι συνολικά 962, δηλαδή το ένα τρίτο του δικαστικού σώματος, και έως τώρα δίκαζαν κατά βάση λίγες υποθέσεις έως ελάχιστες, καθώς υπάρχουν και ειρηνοδικεία που μέχρι τώρα εξέδιδαν πέντε αποφάσεις τον χρόνο! (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14.05.2024 • 20:10).

Η κυρία που έγραψε το άρθρο βρήκε πρέπον να κάνει πνεύμα λέγοντας «Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα!».

Εμείς είμαστε ενεοί και αποσβολωμένοι. Τέτοια κατάντια επιστημόνων και αποκαλουμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης. Τεμπέλιαζαν επί 100 χρόνια εισπράττοντας παχυλούς μισθούς και κανένας από τις τόσες σοβαρές και μη ηγεσίες της Δικαιοσύνης δε ασχολήθηκε με το θέμα, προκειμένου να επιλυθεί προς όφελός όλων και ιδίως των ταλαιπωρούμενων επί χρόνια και ζαμάνια πολιτών. Αυτών που πέριμεναν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, έως και 15 και βάλε χρόνια, αν εξακολουθούσαν να είναι εν ζωή.

Πολλοί πολιτικοί θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για τις τεράστιες άχρηστες δαπάνες, το κηφηναριό, τις χαμένες για τους πολίτες υποθέσεις.

Παρά τις συνήθεις και προκλητικές μεγαλοστομίες, υπάρχει σήμερα Έλλην πολίτης που έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Το σύστημα όμως και πάλι στον αφρό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου