Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


22 Μαΐου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία η αποχή …

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική αστάθεια» δήλωσε από τα Σέρβια Κοζάνης. «Να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους»

Πηγή φωτ. Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Μήνυμα κατά της αποχής από τις κάλπες, αλλά και κάλεσμα στους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα Σέρβια Κοζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

«Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία στις ευρωεκλογές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική αναμέτρηση. Υπογράμμισε δε τη σημασία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης λέγοντας: «Το τι θα συμβεί στην Ευρώπη από τις 10 Ιουνίου και μετά έχει πολύ μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει τελικά στην πατρίδα μας. Άρα, το μήνυμα που θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι μία αδιάφορη διαδικασία. Είναι μία διαδικασία στην οποία πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους. Και, ναι, έχει μεγάλη σημασία για εμένα, ως πρωθυπουργός αλλά και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να πηγαίνω στις Βρυξέλλες γνωρίζοντας ότι είμαι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος όλης της Ε. Ευρώπης. Μας δίνει πρόσθετη διαπραγματευτική δυνατότητα για να μπορούμε να διεκδικήσουμε την επόμενη πενταετία ακόμα περισσότερα από τις Βρυξέλλες» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 14:06).


Δε μπορεί κανείς εχέφρων πολίτης να διαφωνήσει με αυτά που λέει ο επιτελικός μας πρωθυπουργός.

Αλλά γιατί απευθύνει τα ερωτήματα και τις προστακτικές του στους πολίτες; Τι τον κάνει να βλέπει πολιτική αστάθεια; Βέβαια υπονοεί ότι η αστάθεια θα προκύψει αν οι πολίτες δεν ψηφίσουν μαζικά και σύμφωνα με τις επιθυμίες του τη ΝΔ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Καλλίτερα να μελετήσει τη πορεία της χώρας, τις πολιτικές που ακολουθεί, τους συνεργάτες και υπουργούς που διαθέτει, τα εκσυγχρονιστικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που επικαλείται αλλά δε βλέπει ότι είναι άτολμες, χαρίζεται στους συνδικαλιστές και στις συντεχνίες, δεν γνωρίζει πως θα κόψει τους γόρδιους δεσμούς. Δε θέλει ή δε μπορεί να κάνει τις απαραίτητες τομές; Δε βλέπει ποιες πολιτικές ακολουθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην ΕΕ και ποια αποτελέσματα έχουν επιτύχει;

Χορτάσαμε συνθήματα, διλήμματα και μικρόψυχες μεταβολές που ονομάζονται μεταρρυθμίσεις, ενώ η χώρα εξακολουθεί να είναι γεμάτη σκουπίδια, η καινοτομία είναι άγνωστη λέξη, ο εκσυγχρονισμός αναβάλλεται για τους επόμενους, το Περιβάλλον αναδεικνύεται σε εχθρό και ο Πολιτισμός έχει περιοριστεί στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Οι νέες τάσεις και δημιουργίες μάταια αναζητούν καθαρό αέρα και εύκρατο κλίμα.

Έχουμε υποβάλλει δεκάδες προτάσεις που μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν και να δουν οι Έλληνες πολίτες καλλίτερες ημέρες. Ούτε καν απαντώνται.

Και η ΝΔ και η κυβέρνηση, όπως και όλο άλλωστε το πολιτικό σύστημα, περιφρονεί επιδεικτικά τους πολίτες. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά.

Ραντεβού λοιπόν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου