Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


14 Μαΐου 2024

Χ. Δούκας: «Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο» ...

Το ζήτημα της εφαρμογής των διατάξεων περί του ύψους των κτιρίων στον δήμο Αθηναίων, τέθηκε προς συζήτηση στην 17η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων,


Χάρης Δούκας, υπογράμμισε πως «το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μία πόλη τσιμέντου ή θα αλλάξουμε ρότα και θα δημιουργήσουμε μία πόλη που θα αναπνεύσει. Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και δεν αντέχει νέα μεγαθήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για μία «ιστορική στιγμή για την παράταξη, τη δημοτική αρχή, αλλά και την ΚΕΔΕ», ο κ. Δούκας έκανε λόγο για αντίδραση «στα νέα μεγαθήρια, τους “πράσινους” ουρανοξύστες, οι οποίοι στην πραγματικότητα όπως επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρησιμοποιούνται για “green washing”. Εμείς σήμερα στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13.05.2024 • 23:34).


Να μια απόφαση που αξίζει να την επαινέσουμε και να τη χειροκροτήσουμε. Ελπίζουμε βέβαια ο νέος δήμαρχος να πάει το θέμα μέχρι τέλους και να αποτραπούν οι εδώ και κάποια χρόνια (4 και πλέον) αποφάσεις της επιτελικής κυβερνήσεως που δε βλέπει τίποτε άλλον πλην την επανεκλογή της και την ικανοποίηση άπληστων διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Το δράμα των δύο επιπλέον ορόφων της περίφημης και ενδιαφερόμενης κατά τα λεγόμενά της για το περιβάλλον CoComat, δε λέει να τελειώσει και παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ποιος λοιπόν κυβερνά αυτή τη χώρα; Μα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ως είναι Ηλίου φαεινότερον. Ή αν θέλετε πρόκειται για τη «Δικτατορία της Δημοκρατίας©».

Ελπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων να ασχοληθεί με το ευρύτερο θέμα της απάνθρωπης συγκέντρωσης 5 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων στην περιοχή Αθηνών και να προβάλλει ως σοβαρή λύση το θέμα της συρρίκνωσης. Φυσικά αρχίζοντας από τη μη περαιτέρω επέκταση ή ανάπτυξη.

Να απαιτήσει να σταματήσουν επεμβάσεις κατά κανόνα στην περιοχή των Αθηνών και να εξορθολογιστεί το όλο σύστημα από χωροταξικής, πολεοδομικής, και κοινωνικής απόψεως.

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά έχουμε εδώ και καίρό ασχοληθεί με το θέμα αυτό και υπενθυμίζουμε τις σχετικές αναρτήσεις …


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Με αφορμή την είδηση: Νέα έργα 3 δισ. αλλάζουν την όψη της Αττικής … (Ι)

 Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Περί Ανατολικής Αττικής και πάλι (ΙΙ) …

 Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Και πάλι η Ανατολική Αττική στο προσκήνιο (ΙΙΙ) …

Για περισσότερα επιχειρήματα παρακαλούμε να διαβάσετε τα 5 πρώτα άρθρα που έχουμε εντοπίσει στον τύπο (εν καιρώ θα παρουσιάσουμε και άλλα …) 

1.     Εκτός σχεδίου δόμηση: Ευκολότερη, αλλά ακριβότερη – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου

2.     Προβληματική επαναφορά της δόμησης εκτός σχεδίου – Ποια οικόπεδα μπορούν να χτιστούν

3.     Η μισή Ελλάδα ζει στο 4% της επικρατείας

4.     Τσιμέντο παντού, χωρίς σχέδιο και υποδομές

5.     Θα πετύχει η Αθήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου