Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


27 Μαΐου 2024

Ο Σαλονικιός βιολονίστας που στέλνει φασματογράφους στη NASA και Ένας χρυσός Ολυμπιονίκης φτιαγμένος από μπρούντζο ...

Δύο άρθρα, ειδήσεις(;):

… Ο Αριστείδης Βούλγαρης, γεννημένος το 1975, είναι βιολονίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ανήκει σε εκείνους τους ανθρώπους που οι κλίσεις του είναι περισσότερες από μία· από εκείνους που καταφέρνουν να μετατρέψουν το ταλέντο τους σε πρωτοπορία. Ακούγοντάς τον, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι ο ίδιος είναι μουσικός.

Μιλάει για τον Ηλιο, τις εκλείψεις, τις αποστολές του στην –κυριολεκτικά– άλλη άκρη του κόσμου, τις συνεργασίες του με σπουδαίους επιστήμονες και τη σχέση του με τη NASA, για την οποία έχει κατασκευάσει έναν εξειδικευμένο φασματογράφο, ονόματι Icarus Solar Corona Slitless Spectrograph. Και όλα αυτά, δίχως να έχει σπουδάσει ούτε για ένα λεπτό Φυσική, ούτε καν Οπτική.


Ο ίδιος αφηγείται στην «Κ» πώς έφτασε από μία… φασολάδα στην άκρη του κόσμου και μοιράζεται εικόνες, βίντεο και ήχους από τις αποστολές του… (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26.05.2024 • 12:40).

… Η άγνωστη ρίψη του «Δισκοβόλου». Ένας χρυσός Ολυμπιονίκης φτιαγμένος από μπρούντζο. 


Το 1926 ένα αντίτυπο του «Δισκοβόλου» του Κώστα Δημητριάδη τοποθετήθηκε (με φύλλο συκής) στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, κοντά στο Μητροπολιτικό Μουσείο. Το διάσημο γλυπτό είχε διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Παρίσι το 1924 και είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της γλυπτικής. Αντίτυπό του βρίσκεται στην Αθήνα και ένα μικρότερο εκτίθεται στο Λούβρο. [ΑΡΧΕΙΟ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΤΙΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ] (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26.05.2024 • 08:04).


Διαβάζεις, εκπλήσσεσαι, θαυμάζεις και διαπιστώνεις ότι οι ικανότητες του ανθρώπου και το μεγαλείο του είναι ανυπέρβλητα και άξια θαυμασμού και ψηλώνεις και εσύ από εκεί που βρίσκεσαι.

Αυτά πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά και αυτά είναι τα παραδείγματα προς μίμηση. Όχι οι κομματικοί σκυλοκαβγάδες, τα εγκλήματα, οι δυστυχίες, οι φυσικές καταστροφές, τα δυστυχήματα και οι εγκληματικές ενέργειες, που προβάλλει καθημερινώς το δημοσιογραφικό κατεστημένο και οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Με μόνο στόχο το κέρδος και τις χαμερπείς προσπάθειες επιβολής και επιρροής στο κοινωνικό σύνολο και ιδίως τη νεολαία.

Το κράτος, κάποιος δημόσιος φορέας ή ακόμα και ιδιώτες πρέπει να δημιουργήσουν ιστοσελίδες μe παρακαταθήκη περιπτώσεων σημαντικών Ελλήνων πρωτίστως και όχι μόνον, με επιτεύγματα, ίδιος αν πρόκειται για αυτοδίδακτους που ξεχωρίζουν, δημιουργούν, διαπρέπουν και αναγνωρίζονται από φορείς, οργανώσεις και μαικήνες που προάγουν την αριστεία, τις ικανότητες, τα επιτεύγματα, τη συμβολή στην πρόοδο και στα ευγενή πεδία διάκρισης και συνεισφοράς.

Αναμένουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου