Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


15 Μαΐου 2024

Ελληνική βιομηχανία: Αναζητά εργαζόμενους από τρίτες χώρες ...

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνεται στις κορυφαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο οι τουριστικές και οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και η βιομηχανία. Έρευνες φορέων της μεταποίησης που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι παρά τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης συνταξιούχων, πολλές επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν τελικά να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας.


Ενδεικτικό είναι ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ξεκίνησε πρόσφατα πρωτοβουλία για σύσταση ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορούν να έρχονται στη χώρα εργαζόμενοι από τρίτες χώρες προκειμένου να καλυφθούν κενά στην ελληνική βιομηχανία, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, «όσον αφορά την προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες, ο ΣΒΕ σχεδιάζει προσεκτικά – από κοινού με άλλους φορείς – μία καινοτόμα πλατφόρμα, αντίστοιχη του μοντέλου που έχει αναπτυχθεί για τους εργάτες γης. Πρόκειται για έναν ψηφιακό μηχανισμό που θα λειτουργεί ως σημείο «συνάντησης» της προσφοράς με τη ζήτηση και θα διασφαλίζει τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών». Οι ελλείψεις εντοπίζονται τόσο στα εξειδικευμένα στελέχη όσο και σε ανειδίκευτο προσωπικό (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 12 Μαΐου 2024 13:17).


Σημεία των καιρών. Και με την ανεργία να παραμένει πεισματικά στο 10% και περισσότερο.

Αλήθεια ποιες υπηρεσίες τη δημόσιας διοίκησης, πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς και κοινωνικές ομάδες ασχολούνται με το θέμα αυτό. Η ανεργία ήταν τρομακτική την περίοδο της χρεωκοπίας, αλλά τα χρόνια παρήλθαν και κανένας αρμόδιος δεν έβαλε το μυαλό του να σκαφτεί και να αντιδράσει ανάλογα. Όλα στη τύχη. Και γιατί να ασχοληθούμε με τέτοια δύσκολα θέματα όταν ο μισθός πέφτει και μάλιστα προκαταβολικώς και χωρίς να ρωτά ποτέ κανείς με τι ασχολείσαι και τι παράγεις;

Είμαστε σύγχρονη χώρα με οικονομία βασισμένη στις καφετέριες, τα σαντουϊτσάδικα και στις αποδράσεις των κατοίκων των μεγάλων πόλεως σε κάθε ευκαιρία. Δεν χρειάζονται γνώσεις, οργάνωση, επιτελεία, διάλογος, συμμετοχή και πρωτοβουλίες. Κάτσε στα αυγά σου, το σύνθημα και είναι αποτελεσματικό.

Ακόμα και αν οι αποδοχές είναι σχετικά μικρές, εγώ αν ήμουν άνεργος θα επιζητούσα να εργαστώ και να αποδείξω ότι αξίζω για μεγαλύτερες απολαβές και εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου