Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Περί Ανατολικής Αττικής και πάλι (ΙΙ) …

Ασχοληθήκαμε με το κέντρο των Αθηνών σε παλιότερη ανάρτηση, ενώ φαίνεται κανένας να μην ενδιαφέρεται, πλην ίσως κάποιων παραγόντων της κυβερνήσεως που προωθούν τα δικα τους σχέδια. Καμμιά διαβούλευση, εκκωφαντική απουσία του δημάρχου και των δημαρχιακών παρατάξεων από τη δημοσιότητα και κάθε άλλου παράγοντα της ζωής της πόλεως, που πρέπει να έχουν άποψη και να προβάλλουν τις δικές τους απόψεις για το παρόν και το μέλλον της υπέρλαμπρης παλαιόθεν πόλεως.
 
Η άποψή μας. …
 

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Το κέντρο της Αθήνας και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Αττικής …

Την πρόταση μας κοινοποιήσαμε στα επιτελικά στελέχη της κυβερνήσεως και στο γραφείο του κ. πρωθυπουργού. Κανείς δεν έλαβε το κόπο να απαντήσει, έστω και αρνητικά.

Περιμέναμε ότι το μέλλον της Ανατολικής Αττικής και εν μέσω των πολλών και διαχρονικών εξαγγελιών περί ανάπτυξης της Πρωτεύουσας και ιδιαίτερα του παραλιακού μετώπου της από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο, θα προκαλούσαν και σκέψεις, ιδέες και διάλογο για τον μέλλον και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής. Αλλά, τίποτε.

Που είναι οι χωροτάκτες, οι πολεοδόμοι, οι κοινωνικοί επιστήμονες, οι οικονομολόγοι, οι αναπτυξιολόγοι, οι μελλοντολόγοι, οι συγκοινωνιολόγοι, οι σχεδιάζοντες υποδομές, οι υγιεινολόγοι, οι ιατροί της Υγείας, οι εργάτες των καλών τεχνών, οι φιλόσοφοι, οι πνευματικοί ηγέτες εν γένει; Λέτε η χώρα να έχει αποψιλωθεί παντελώς από κάθε δημιουργική φωνή και προσωπικότητα;

Άλλη εξήγηση είναι ότι όλοι έφυγαν από την Ελλάδα, ενώ οι νέοι που τελειώνουν τους κύκλους σπουδών τους και ετοιμάζονται να εισέλθουν στη ζωή και την αγορά εργασίας μάλλον οδεύουν προς άλλους κόσμους και ποσώς ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον των πόλεών τους και το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της. Αλλά και κάθε άλλος νέος που έχει ήδη εμπλακεί στα γρανάζια της καθημερινής ζωής και αγωνίζεται για τη προκοπή του και της προκοπή της οικογένειας του, έχει τόσο απογοητευτεί από το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και δε φαίνεται διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο, προσπάθεια και ικμάδα για να πάρουν τα πράγματα άλλη τροπή. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, έλεγαν οι παλιοί και επιβεβαιώνονται.

Έχουν απομείνει τα απολιθώματα των σχεδιασμών πριν 20 – 30 χρόνια και βάλε (Σημειώνουμε ότι η Αττική Οδός είχε σχεδιαστεί από τον πολεοδόμο Δοξιάδη πριν από το πόλεμο, αν δεν κάνουμε λάθος), η προέκταση της Αττικής Οδού, του προστατικού μέχρι Ραφήνα και Λαύριο (νέα χάραξη και όχι επί της καταπατημένης και παλαιάς γραμμής Λαυρίου), σήραγγα Ηλιουπόλεως προς αεροδρόμιο η Λ. Κύμης, η περιφερειακή Αιγάλεω, Σχιστού κα.

Η κοινωνική κινητικότητα στην Ελλάδα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει αναδείξει και ταυτόχρονα καταδικάσει τη χώρα σε φέουδο παρανομιών και εγκληματικών στοιχείων κάθε είδους, με όπλο το αυτοκίνητο. Ιδέες όπως οι «αυτόνομες πόλεις» (City of Proximity) είναι αδύνατον να βρουν πρόσφορο έδαφος στην κακοφορμισμένη και ξινισμένη/μουχλιασμένη σύγχρονη και ταυτόχρονα παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη Ελλάδα.

Πρόσφατα και υπό το πρίσμα των εν τω μεταξύ εξελίξεων και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν επί 4-ετια, από την επιτελική (τρομάρα της) κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάσαμε μια νέα ιδέα (μπορείτε να την πείτε και πρόταση) σχετικά με την Ανατολική Αττική …

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Με αφορμή την είδηση: Νέα έργα 3 δισ. αλλάζουν την όψη της Αττικής … (Ι)

Και αυτή η πρόταση στάλθηκε σε μεγάλο αριθμό αρμοδίων αλλά και πάλι κανένας δεν απάντησε. Ούτε και πρόκειται βέβαια τώρα εν μέσω προεκλογικού πυρετού και λυσσαλέων μαχών για τη κουτάλα και τις καρέκλες.

Ωστόσο πιστεύουμε ότι η πρόταση μας είναι ρεαλιστική. Αυτό που ονομάζουμε χαλαρά Αθήνα (βλέπετε Αττική) πρέπει να συρρικνωθεί, όπως επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά (για λόγους αμύνης, κοινωνικούς, υγείας, οικονομικούς, αναπτυξιακούς, τεχνολογικούς, ενεργειακούς, γεωπολιτικούς, πολιτισμικούς, οικολογικούς, περιβαλλοντολογικούς, εθνικούς, ...).

Το θέμα είναι επείγον και δεν πρέπει να παραπεμφθεί εις τας καλένδας των πολιτικών κομμάτων και των διαπλεκομένων συμφερόντων των ατόμων που τα διοικούν και τα απαρτίζουν.

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, κύριοι! Την οποία έχετε κατά συστηματικό τρόπο ενταφιάσει …

ΥΓ: Για κάποιο ανεξήγητο λόγο είδαμε και διαβάσαμε σήμερα 19/04/2023, το άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο «Μπορεί να «αναστηθεί» το χωριό;». Το βρήκαμε σχετικό και το παραθέτουμε προς ανάγνωση

ΥΓ: Διαβάσαμε και μια άλλη προσέγγιση στο άρθρο "Δείτε μια νέα πόλη φιλική σε κατοίκους και περιβάλλον (βίντεο)" (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τεχνολογία & Επιστήμη Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 10:16), άλλων ανθρώπων που σκέπτονται και ενεργούν, όχι από καφετέριες, αλλά από συλλογικές και ατομικές πρωτοβουλίες. 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: