Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Υγείας - Εφικτό ή ουτοπία;

Εδώ και 5 περίπου χρόνια προτείναμε στο Υπουργείο Υγείας να «αντιγράψει» την επιτυχία και το σύστημα TAXIS για την δημιουργία συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικών φακέλων υγείας (ΣΥΔΙΦΥ) των πολιτών.

Το TAXIS διαθέτει όλα σχεδόν τα στοιχεία που πρέπει να έχει το ΣΥΔΙΦΥ. Ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση αλλά πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής κεντρικών συστημάτων διαχείρισης, με τις συνακόλουθες δαπάνες και μηδενικό αποτέλεσμα.

Επανήλθαμε στο θέμα πρόσφατα προς τα αρμόδια Υπουργεία. Ω του θαύματος αυτή τη φορά υπήρξαν 3 αντιδράσεις: Από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, τον Σύμβουλο του Υπουργού Υγείας κ. Θάνο Αθανασόπουλο και επιστολή του ιδίου του κ. Αβραμόπουλου και το Γεν. Δ/ντη της Γ. Γραμμ. Πληροφορικών Συστημάτων κ. Παναγιώτη Λαζαρίδη.

Ο πρώτος δήλωσε αναρμοδιότητα, ο δεύτερος ήταν αρνητικός και μόνο ο τρίτος ζήτησε και συναντηθούμε και να συζητήσουμε. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εφικτό της ιδέας και η δυνατότητα αμέσου εφαρμογής. Ο κ. Λαζαρίδης υποσχέθηκε να αναφέρει σχετικώς στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (που ζήτησε να επιληφθεί του θέματος). Ίδωμεν.

Παράλληλα προτάθηκε και εναλλακτικός τρόπος με τη εγγραφή των ΗΦΥ των πολιτών σε συσκευές flash memory (jumpers). Η πρόταση αυτή που έγινε για πρώτη φορά πριν 2 περίπου χρόνια, έχει το πλεονέκτημα της υιοθέτησης της ατομικής ευθύνης των πολιτών και δεν απαιτεί κεντρικά συστήματα εκτός περιπτώσεων που θα απαιτηθούν μελέτες πληθυσμών. Δεν τίθεται επίσης θέμα δαπάνης δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι πλέον εντελώς προσιτή. Θα χρειαστεί βέβαια ηλεκτρονικός εξοπλισμών των ιατρείων (που μάλλον υπάρχει), λογισμικό ανάγνωσης και ενημέρωσης του φακέλου με τα στοιχεία της τελευταίας επίσκεψης του πολίτη/ασθενούς στον ιατρό και εξοικείωση των ιατρών με το λογισμικό διαχείρισης των ΗΦΥ, πράγματα απολύτως εφικτά και αμέσου εφαρμογής.

Προφανώς οι συσκευές FM-J σύντομα θα ενσωματωθούν σε ρολόγια και κινητά τηλέφωνα και έτσι θα διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η χρήση και η αξιοπιστία του συστήματος. Άλλωστε εδώ θα μπορούσε να πρωτοτυπήσει η Ελλάδα ζητώντας συνεργασία με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και παραγωγής συσκευών.

Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου