Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Οι κκ. ιατροί έχουν υποχρέωση να δίδουν στους ασθενείς αντίγραφο εντύπου με καταχωρημένα όλα τα στοιχεία που διαπίστωσαν και έδωσαν εντολή να ...

Οι ασθενείς όταν φεύγουν από τα ιατρεία των ιατρών που επιλέγουν να επισκεφθούν παίρνουν συνήθως μόνο μια συνταγή φαρμάκων και προφορικές περιγραφές του προβλήματός των και οδηγίες για την αντιμετώπιση του.

Αν χρειαστεί να επισκεφθούν άλλο ιατρό στο άμεσο ή απώτερο μέλλον και εις απάντηση του ιατρού για το τι συνέβη στο παρελθόν από πλευράς της υγείας των αναγκάζονται να περιγράψουν από μνήμης ότι θυμούνται από την προηγούμενη (ή προηγούμενες) επισκέψεις. Προφανώς η περιγραφή είναι συνήθως ελλιπής, μη ακριβής και τελικώς μάλλον άχρηστη στη πλειονότητα των περιπτώσεων. Φυσικά είναι πολύ πιθανό ότι ούτε ο ιατρός θα θυμάται την περίπτωση του ιδίου ασθενούς μετά από σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα πρέπει να επιβληθεί σε όλους τους ιατρούς και οδοντογιατρούς να διαθέτουν ειδικά έντυπα ή προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών όπου θα καταχωρούνται οι διαπιστώσεις, οι εντολές και οι οδηγίες του ιατρού προς τον ασθενή και θα του δίνουν αντίγραφο.

Προφανώς η ίδια ρύθμιση θα πρέπει να ισχύει για όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Τα πλεονεκτήματα προφανή, αλλά και θα αποτελέσει και άμεση «αποδοχή» των δεοντολογικών και νομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών υγείας. (στάλθηκε ως ηλ. μήνυμα στο ΥΥ&ΚΑ 5/10/2007)

(δείτε επίσης στο Ημερολόγιο και το θέμα των Φακέλων Υγείας της 22ας Αυγούστου 2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου