Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Χαρτογράφηση των ορεινών περιοχών με χαμηλή βλάστηση και άμεση εγκατάσταση ανεμογεννητριών …

Καλά, οι καλοί Έλληνες δεν θέλουν ανεμογεννήτριες στην αυλή τους ή στον ορίζοντα της οικίας τους. Στα χωράφια τους, μάλλον δεν θα είχαν αντίρρηση αν έπαιρναν αποζημιώσεις Μανχάταν.
Στις ιστοσελίδες της American Wind Energy Association
http://www.awea.org υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες που φωνασκούν όχι μόνον κάνουν λάθος (και μάλλον εν γνώσει τους!) αλλά είναι και εθνικώς επικίνδυνοι.
Το Κράτος αν υπάρχει βέβαια (μεγάλο ερώτημα) πρέπει να χαρτογραφήσει όλους τους θαμνοσκεπείς ορεινούς όγκους και να τους θεωρήσει εν δυνάμει κατάλληλους για εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας θα καταλάβετε το μέγεθος του αιολικού δυναμικού που μπορεί να γίνει παραγωγικό και να καλύψει άμεσες και επιτακτικές ανάγκες. Ίσως θα ήταν και καλή πολιτική αποθάρρυνσης των οικοπεδοφάγων, των καταπατητών και των εμπρηστών.
Ανεχόμαστε δάσος κεραιών στον Υμηττό, στην Πάρνηθα, στο Αιγάλεω αλλά δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες.
Προτείνουμε να αρχίσει πρόγραμμα αιολικών πάρκων από τον Υμηττό, το Αιγάλεω και τους άλλους θαμνοσκεπείς ορεινούς όγκους της Αττικής, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος.
Επί πλέον τα αιολικά πάρκα θα μπορούσαν να αποτελέσουν και μέρος της ανάπλασης των παλαιών λατομείων και έτσι να λυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα

1 σχόλιο:

  1. Κ. Υπουργε, Επιστημονικοι συμβουλοι.

    Οι 5 νομοι της Φυσικης αποδεικνυουν ποσο ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ειναι οι ανεμογεννητριες.

    1.. Ανεμος ως μεσο Ωθησεως.

    2..Αποδοτικοτητα του ελικα.

    3..Ταχυτητα ανεμου.

    4.. Η ισχυς της Ανεμ/τριας μεταβαλλεται με την ταχυτητα του ανεμου στην ΤΡΙΤΗ δυναμη. ((( Κινετικη Ενεργειια . Ε =φ x Μx V3 )))

    5.. Ο συντελεστης παραγωγης΄.

    Πουθενα μα πουθενα στον κοσμο δεν ειναι καταλληλα μηχανηματα για παραγωγη ηλεκτρικου ρευματος. Οτι μετρησεις και να γινουν. Αν φυσα η οχι?? Και ποσο φυσα. Αδικος κοπος.

    Ο κ. Κατσουρινης Γεωργιος αναφερει οτι στην Σαμο οι μισες ανεμ/τριες
    δεν λειτουργουν.
    Ο λογος ειναι αυτοι οι πεντε νομοι.
    Δυστυχως οι προπαγανδιστες των ανεμ/τριων δεν μας το λενε.

    Φυλικα
    Γ. Ζιαμπουλης
    Αεροναυπηγος
    ziaboulis@online.nl
    g1948@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή