Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Αν η κυβέρνηση διάβαζε εφημερίδες …

Η κυβέρνηση και τα εκπληκτικών ικανοτήτων στελέχη της και στυλοβάτες της φαίνεται εκτός ότι δεν ακούν και δεν βλέπουν, έχουν επίσης χάσει (αν την είχαν ποτέ) και την ικανότητα να διαβάζουν.


Διαβάζουμε τις εφημερίδες την Κυριακή και απορούμε γιατί δεν διαβάζουν τις απόψεις των αναλυτών και δεν προβληματίζονται με τα συμπεράσματά τους και τις υποδείξεις τους.


Βέβαια έχουν κάτι γραμματείς, κάτι νεολαίες, κάτι αναλυτές, κάτι ιδρύματα, κάτι ομίλους, κάτι δίκτυα, κάτι λούληδες, που όλοι μισθοδοτούνται, αλλά ψάχνουμε απεγνωσμένα και δεν βρίσκουμε να παράγουν κάτι. Άκρα του τάφου σιωπή.

Επί πλέον δεν έχουν ακούσει για νέες τεχνολογίες, νέες διεργασίες ενημέρωσης και διαλόγου, νέες μορφές επικοινωνίας με τους πολίτες και νέους μηχανισμούς αντικειμενικής καταγραφής των τάσεων και των απόψεων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Επ’ αυτού κάτι πάει να κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνον μιλάει και δεν ακούει, ούτε απαντάει. Ίσως γιατί δεν ξέρει τι πρέπει να πει.


Όσο για μηχανισμούς υποστήριξης της κυβέρνησης και του κράτους, δεν υπάρχει προηγούμενο στην ΕΕ. Αν κάνουμε λάθος, ας μας πουν τι υπάρχει και δεν το ξέρουμε και αν υπάρχει έργο να μας πουν που μπορούμε να το δούμε για να το μελετήσουμε.


Α, ναι. Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει η εφημερίδα Καθημερινή και το ραδιόφωνο Σκάι τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτοί τουλάχιστον έχουν άποψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου