Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Υποχρεωτικές φορολογικές δηλώσεις για διασφάλιση των πραγματικά φτωχών …

Η κυβέρνηση πηγαίνει κόντρα στη λογική. Κάνει τις φορολογικές δηλώσεις προαιρετικές και υποχρεωτικές μόνο για όσους έχουν εισοδήματα πέραν κάποιου ορίου. Οι πολίτες άλλο που δεν θέλουν, μια και ο καθένας σχεδόν μπορεί να ορίζει το όριο υποβολής, εφόσον ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός και άρα υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να μην εντοπιστούν ποτέ οι ανειλικρινείς πολίτες.

Η υποβολή φορολογικής δήλωσης πρέπει να είναι υποχρεωτική, για όλους τους ενήλικες πολίτες, και η υποβολή να γίνεται μόνον ηλεκτρονικώς. Έτσι θα εδραιωθεί το αίσθημα ευθύνης και νομιμότητας, αλλά θα αποτελεί και αντικειμενικό κριτήριο για τον καθορισμό ορίων ευπρεπούς διαβίωσης και άρα ενίσχυσης των αναξιοπαθούντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου