Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Επιστολή της 30ης Ιουνίου 2004, στον κ. Πρωθυπουργό

Δυστυχώς ύστερα από σχεδόν 4 χρόνια, το περιεχόμενο της επιστολής που ακολουθεί παραμένει επίκαιρο και το επαναδημοσιεύουμε:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Υποσχεθήκατε πολλά αλλά δεν κάνετε τίποτε για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, η οποία ζει ακόμα στον μεσαίωνα.

Διαπιστώνουμε όλοι ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε σύγχρονο. Παντού διαπλοκή, παρανομία, μη τήρηση και εφαρμογή των νόμων, άθλιος δημόσιος τομέας, ξεχαρβαλωμένα τα πάντα και πείσμων αντίδραση από τους κατέχοντες και κρατούντες, σε κάθε καινοτομία και εκσυγχρονιστική προσπάθεια (π.χ. εισαγωγή των τηλεματικών τεχνολογιών στην Υγεία).

Ασφαλώς βλέπετε τη διαφορά μεταξύ της Ελλάδος και των άλλων χωρών όταν βρίσκεστε εκτός Ελλάδος.

Η λύση; Καλέστε ειδικούς από τις χώρες μέλη της ΕΕ που έχουν βρει λύσεις στα προβλήματα και ζητείστε συνδρομή και συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων. Η παρουσία τέτοιων στελεχών ίσως επιλύσει και το πρόβλημα της εφαρμογής των νόμων, μια και δεν θα διέπονται από την Ελληνική νοοτροπία. Παραδείγματα: Καλέστε Γάλλους για το σιδηροδρομικό δίκτυο, Δανούς για το Περιβάλλον, Άγγλους για τη Δημόσια Διοίκηση, Σουηδούς για την Πρόνοια, Ολλανδούς για τις εργασιακές σχέσεις, Γάλλους για την πολεοδομία και την αισθητική, Ιταλούς για τη περιφερειακή ανάπτυξη, Βόρειο-Ευρωπαίους για την εκπαίδευση, Σκωτσέζους για την Έρευνα και την Καινοτομία, Γάλλους και Ισπανούς για τον τουρισμό, κλπ. κλπ.

Με τιμή και ελπίδα ότι θα ληφθούν σοβαρά οι προτάσεις μας.

Δημήτριος Σωτηρίου
30 Ιουνίου 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου