Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


24 Μαρτίου 2008

Ας κάνουμε ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα (και όχι μόνο) για χρήση κάθε Κυριακή …

Προτείνουμε σε δρόμους με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (αρχικά) και αφού σημανθούν κατάλληλα (κατά προτίμηση μεταξύ αριστερής και μεσαίας λωρίδας ή άλλης επιλογής που θα υποδείξουν ειδικοί) να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι οι οποίοι να χρησιμοποιούνται τις Κυριακές από τις 7 ή 8 πμ. ας πούμε μέχρι τις 17 ώρες (το πρόγραμμα μπορεί να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εποχές και την επιτυχία ή όχι του μέτρου).

Τα πλεονεκτήματα προφανή για τους πολίτες και την πόλη. Αυτά θα είναι άμεση προβολή και ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου με τα θετικά του αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και του κυκλοφοριακού.

Παραλλαγές, επεκτάσεις, τροποποιήσεις, νέες ιδέες και σοβαρός προβληματισμός για το μέλλον της πόλεως (και των πόλεων) θα ακολουθήσουν και θα ενταθούν.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πόλη του Βόλου των ετών 1960-1962 που ως μαθητής εγκατασταθήκαμε με τη οικογένειά μου (από την Αθήνα) και αμέσως έγινα χρήστης ποδηλάτου όπως και η πλειονότης άλλωστε των κατοίκων. Μετά ήλθε η χούντα και κατάστρεψε και την πόλη (με την άδεια ανεγέρσεως πολυκατοικιών) γκρεμίζοντας τις νέες οικοδομές που ακόμα δεν είχαν ολοκληρωθεί από την ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς του 1956 (αν δεν κάνω λάθος) και είχε πληρώσει όλος ο χειμαζόμενος ακόμα Ελληνικό λαός. (εν είδη μνημόσυνου για τον παραλογισμό των αρχόντων που δυστυχώς εξακολουθεί και σήμερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου