Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Οι πολίτες απαιτούν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση. Το Υπουργείο Επικρατείας (το και Προπαγάνδας αποκαλούμενο, αργεί ή κοιμάται …)

Κατ΄ αρχάς θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι ούτε την αναγκαιότητα του αντιλαμβανόμεθα ούτε έργο έχουμε δει εδώ και 4 χρόνια να παράγει.


Το αρμόδιο - αν δεν κάνουμε λάθος υπουργείο – έχει αφήσει τα ιδιωτικά κανάλια να μονοπωλούν σχεδόν την «πληροφόρηση» των πολιτών μέσω σχολίων, απόψεων, υποθέσεων, διαρροών και «μπαρούφες» δημοσίων προσώπων που συνωστίζονται και διαγκωνίζονται να πάρουν ένα παράθυρο σε εκπομπή «κύρους» και μεγάλης ακροαματικότητας.


Παράλληλα πληρώνει παχυλές αμοιβές σε αγνώστους δημοσιογράφους που δεν παράγουν έργο (ή είναι αόρατο) και δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι ρόλος τους και η αποτελεσματικότητά τους. Έτσι έχουμε πλούσιους δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, και πολύ φτωχή πληροφόρηση.


Επιτέλους κύριοι, ασχοληθείτε σοβαρά με το αντικείμενό σας ή πηγαίνετε σπίτι σας. Δημιουργήστε ραδιόφωνο αφιερωμένο στην πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα επικαιρότητας και αποφάσεων και ρυθμίσεων της διοίκηση που τους αφορούν, αλλά και καθημερινότητας. Δημιουργήστε ηλεκτρονικές πύλες πληροφόρησης των πολιτών με όλα τα στοιχεία που αφορούν το νομοθετικό έργο, τις σχετικές μελέτες υποβάθρου και τις υπό επεξεργασία στρατηγικές και τακτικές προς επίλυση άμεσων και μεσοπρόθεσμων προβλημάτων. Απαιτείστε να δημιουργηθούν ηλεκτρονικές πύλες επιστημονικής πληροφόρησης για θέματα της αρμοδιότητας εκάστου φορέα και χρηστικές πληροφορίες για κάθε δραστηριότητα και υπηρεσία που προσφέρει. Απαιτείστε όλες οι Πύλες ενημέρωσης και πληροφόρησης να είναι διαδραστικές και να μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν απόψεις και να σχολιάζουν τα δρώμενα.

Δημιουργήστε ενημερωτικές εκπομπές με ειδικούς και ορθούς κανόνες στα κρατικά κανάλια και επιβάλλατε το ίδιο και στα ιδιωτικά. Εξασφαλίστε ότι θα καλούνται όλοι οι αρμόδιοι και οι βουλευτές και όχι μόνον οι «αστέρες» που εξασφαλίζουν ακροαματικότητα λόγω καυγάδων και συμπεριφοράς. Απαγορεύστε στους υπουργούς, υφυπουργούς και γραμματείς να αφήνουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να εμφανιστούν στα ΜΜΕ και να εξασφαλίζουν έτσι προνόμια στους σταθμούς, τους δημοσιογράφους και τους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου