Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


13 Νοεμβρίου 2010

Πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές του περασμένου αιώνα …

Ακόμα και σήμερα διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι οι πανεπιστημιακές κλινικές δεν διαθέτουν ή δεν χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης ηλεκτρονικών φακέλων υγείας (ΗΦΥ) των ασθενών. Και αυτό παρά τους πακτωλούς χρημάτων που διατέθηκαν.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων υπάρχουν κάποια υποτυπώδη συστήματα με έντυπα, τα οποία συμπληρώνει ο ιατρός με στυλό. Υπάρχουν επίσης μεγάλα μπακαλοτέφτερα για εγγραφές κυρίως νοσηλευτικών διαδικασιών.

Δεν είναι δυνατόν το 2010 το υπουργείο Υγείας να μην απαιτεί από τις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές να διαθέτουν σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης ΗΦΥ και να επιβάλλουν σε όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές μέλη τους και τους φοιτητές τους να τα χρησιμοποιούν συστηματικά.

Έτσι θα αξιοποιούσαν και τα Τμήματα Πληροφορικής που διαθέτουν και θα δίνονταν ευκαιρίες στους φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ των τμημάτων αυτών, να προχωρήσουν σε καινοτομίες και επιστημονικές επιτυχίες.

Προφανώς η ύπαρξη των συστημάτων ΗΦΥ θα ήταν η λύδια λίθος στο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων δαπανών, θα επέφεραν κατακόρυφη αύξηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και θα παρείχαν πολύτιμα στοιχεία για καλύτερη διαχείριση και επιστημονική ερευνητική εργασία.

Φωνάζουμε για το πρόβλημα αυτό από το 1989, εποχή που ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε τηλεματικές τεχνολογίες στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σχετικά: http://simpleandclear.blogspot.com/2008/04/7.html και http://simpleandclear.blogspot.com/2007/08/blog-post_1480.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου