Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


5 Δεκεμβρίου 2011

Απλά και Κατανοητά ...


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4 Δεκεμβρίου 2011

Φθάσαμε στο παρά πέντε
Toυ Mινωα Α. Ζομπανακη*
* Ο κ. Μίνως Α. Ζομπανάκης είναι οικονομολόγος και πρώην τραπεζίτης.

 
Η Ευρώπη αποφάσισε να «ξανακτιστεί» με βάση τις ισχυρές οικονομίες και τα κράτη που θα υπακούσουν σε μία σκληρή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική. Προς το παρόν, έχουν επιλεγεί εννέα κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας και της Ισπανίας. Τα υπόλοιπα από τα 17 της Ευρωζώνης βρίσκονται υπό εξέταση ή και αμφισβήτηση - βεβαίως μέσα σε αυτά βρίσκεται και η χώρα μας, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός νυμφώνος.

Ενώπιον αυτών των εξελίξεων, είναι ανάγκη να γίνει μία αναθεώρηση των συμφωνιών που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου. Πιστεύω ότι πρέπει να προσφύγουμε άμεσα στο μοντέλο της Ιταλίας, όπου δίνεται η ευκαιρία σε έναν τεχνοκράτη, του ύψους του κ. Παπαδήμου, να διαχειριστεί τις θέσεις της χώρας του με την Ευρώπη για μία διετία, με συνεργάτες που ο ίδιος επέλεξε και που είναι αξιόπιστοι στην Ευρωζώνη. Αντιθέτως, εμείς καταλήξαμε σε μία συμφωνία βραχύχρονης διάρκειας, που προβλέπει εκλογές εντός τριών μηνών, με 48 υπουργούς από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την προσδοκία ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα βγάλει τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό της Ελλάδας, άνθρωπο του οποίου η ανακολουθία λόγων και πράξεων θα πρέπει να τον χαρακτηρίζει αναξιόπιστο.

Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τους πείσει επ’ αυτού, θα πρέπει να καλέσει τον κ. Παπαδήμο και να του αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης μακροχρόνιας διάρκειας, με συνεργάτες που ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος θα επιλέξει, ανθρώπους γνωστούς  στην ευρωπαϊκή κοινότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το γιγάντιο έργο που είναι να καταφέρουμε να μη βγούμε εντελώς έξω από τη «νέα Ευρώπη» και ξαναγυρίσουμε ως δορυφόροι από κει που ξεκινήσαμε το 1821.

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να πάρει σύντομα τις πρέπουσες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου