Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


18 Νοεμβρίου 2013

To Δημόσιο παραμένει ο καλύτερος εργοδότης …

«… Η σύγκριση των μισθών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αποκαλύπτει ότι οι στρεβλώσεις παραμένουν ύστερα από δύο Μνημόνια και περικοπές άνω των 40 δισ. ευρώ σε μία τριετία. Η σύγκριση καταλήγει πάλι εις βάρος των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι το «μάρμαρο» της κρίσης και των Μνημονίων έχει πληρωθεί από το παραγωγικό μέρος της ελληνικής οικονομίας. Εξάλλου, αυτό φαίνεται και από την πλειονότητα του 1,5 εκατ. ανέργων, που προέρχεται κατά κύριο λόγω από τον ιδιωτικό τομέα (συμπεριλαμβανομένων αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και επιχειρηματιών). Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το υψηλό μη μισθολογικό κόστος (εισφορές) που επιβαρύνει περισσότερο τους Ελληνες επιχειρηματίες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, εντείνοντας έτσι την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, τη «μαύρη» εργασία, την εισφοροδιαφυγή, τη μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων και ανακόπτει την ανταγωνιστικότητα …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-11-13).

Γιατί αδέλφια;

Το ελληνοκτόνο πολιτικό σύστημα ακόμα και τώρα στην κρίση κάνει ότι γουστάρει, ενώ οι ρυθμίσεις είναι προκλητικά καταστροφικές.

Λογικά οι αποζημιώσεις στο δημόσιο τομέα πρέπει να είναι μικρότερες του ιδιωτικού λόγω καλυτέρων συνθηκών εργασίας, εργασιακής ασφάλειας, πολλών διευκολύνσεων και ευκαιριών πρόσθετης εκπαίδευσης, ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων προς εξασφάλισης ψήφων (και βέβαια δεν πρόκειται πότε τέτοιες ρυθμίσεις να σταματήσουν), συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων και πιέσεων υπέρ των εργαζομένων κλπ., κλπ., αλλά με πλέον σημαντικό την εξασφάλιση συγκεκριμένων ωραρίων, 7 εργασίμων ωρών εβδομαδιαίως. Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει καμιά τέτοια εξασφάλιση, απολύτως καμιά.

Καιρός για νέα οριζόντια περικοπή, αν δεν βρεθεί τρόπος να αυξηθούν οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και να εξισωθούν, στο μεγαλύτερο τουλάχιστον βαθμό, οι ανισότητες στις συνθήκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου