Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δεν υπάρχει στάση πληρωμών μόνον. Υπάρχει και στάση εργασίας από όλους τους αρμοδίους …


Διαβάζουμε από το άρθρο «Το Μητροπολιτικό Πάρκο» του κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : 16:55, 17.05.2015) και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας:

«… Αντιθέτως, σύμφωνα με πλείστα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το «πάρκο», όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής, φέρνει περισσότερο σε κόλαση: πλήθος τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων μπαίνουν εκεί τις βραδινές ώρες, όπου προμηθεύονται και κάνουν χρήση διαφόρων ουσιών, με τη σίσα – ένα φρικιαστικό ναρκωτικό που αποτελείται από μεθαμφεταμίνη αναμεμειγμένη με υγρό μπαταρίας να θερίζει. Αστεγοι βρίσκουν καταφύγιο στις πυκνές φυλλωσιές του, ανάμεσα στα 1.200 δέντρα και τα 50.000 ανθόφυτα. Ανήλικοι μετανάστες εκδίδονται για εξευτελιστικά ποσά της τάξεως των 2-5 ευρώ, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι την πιάτσα της ανήλικης πορνείας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν και τουρίστες, οι οποίοι φαίνεται πως ανακάλυψαν μια μικρή “Ταϊλάνδη” στο κέντρο μιας δυτικής, ας πούμε, πρωτεύουσας».

Τι κάνουν όλοι οι πολέμαρχοι της Αστυνομίας; Τι κάνει ο θαυμάσιος δήμαρχος κ. Γεώργιος Καμίνης και οι υπηρεσίες του δήμου; Τι κάνει η Περιφέρεια Αττικής και η εκπληκτικών προσόντων και μοναδικού δυναμισμού περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου; Τι κάνουν όλοι οι αδέκαστοι δικαστές μας, οι ταγοί της Δικαιοσύνης και ο νομικός μας πολιτισμός;

Όλοι προφανώς απασχολημένοι με τη μεγιστοποίηση των προσωπικών ωφελημάτων και της εξασφάλισης πλούτου, εξουσίας, πολιτικής δύναμης και κοινωνικής επιβολής. Και ας δείχνουν όλα τα πράγματα σαπίλα, βούρκο, ατιμία, πορνεία, ναρκωτικά για ψωμοτύρι, διαπλοκή. Και που να βρουν οι καημένοι καιρό να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Δεν κρύβουμε ότι όταν διαμορφώναμε την πρότασή μας για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών, μας προβλημάτισαν έντονα τα θέματα της διαχείρισης, της λειτουργίας, της συντήρησης και της ασφάλειας των πολιτών εντός του Πάρκου. Λογικά τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν στο τελικό σχεδιασμό και πριν την έναρξη των έργων υλοποίησης.

Έτσι μέχρι σήμερα και λόγω της αδυναμίας προώθησης της ιδέας της δημιουργίας του Πάρκου, τα θέματα αυτά δεν αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης και διαμόρφωσης προτάσεων.

Ας ελπίσουμε ότι το Ίδρυμα Νιάρχου έχει λύσεις για τα θέματα αυτά πριν τη έναρξη λειτουργίας του Πάρκου του Ιδρύματος στο Φάληρο. Και ελπίζομε να είναι λύσεις πρότυπα για τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου