Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


30 Απριλίου 2009

Εξωτερικά ιατρεία επειγόντων δωρεάν, αλλά …

Πήγαμε σε εξωτερικά ιατρεία επειγόντων και δεν πληρώσαμε τίποτε.


Πήγαμε σε εξωτερικά ιατρεία με ραντεβού, έγινε μια μικροεπέμβαση και 3 επί πλέον επισκέψεις για αλλαγές και έλεγχο και πληρώσαμε συνολικά 3 € και το Ταμείο μας τη δαπάνη για βιοψία.


Το σύστημα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο και καλύπτει όλους, ασφαλισμένους, ξένους, μετανάστες αλλοδαπούς και κάθε ένα που προσέρχεται και ζητά βοήθεια.


Παράλληλα δεν γίνεται καμιά προσπάθεια συστηματικής καταγραφής των περιστατικών – στα επείγοντα καταγράφονται ορισμένα στοιχεία του ασθενούς σε ένα τεράστιο βιβλίο που δεν προσφέρεται για έρευνα, στατιστική ανάλυση και υπολογισμό των πραγματικών δαπανών. Δεν υπολογίζεται η συνολική δαπάνη ανά περίπτωση και ακόμα χειρότερο ο ασθενής δεν λαμβάνει ποτέ γνώση και έτσι δεν εκτιμά την προσφορά του συστήματος.


Παράλληλα ο ασθενής φεύγει χωρίς κανένα στοιχείο για την περίπτωσή του εκτός της συνταγογραφίας. Στη δική μου περίπτωση ξέχασαν δε να βάλουν τη στρογγυλή σφραγίδα και έτσι η δαπάνη των φαρμάκων βάρυνε αποκλειστικά τον ασθενή ή έπρεπε ο ίδιος να ξαναπάω στα εξωτερικά ιατρεία για τη σφραγίδα και μόνον!


Η λύση είναι πολύ απλή, τεχνικά αξιόπιστη και εύκολα εφαρμόσιμη. Πληροφορική παντού. Και επιβολή στους επαγγελματίες υγείας να καταγράφουν τα πάντα ηλεκτρονικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου