Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Οι Αστέρες για να λάμψουν, χρειάζονται πολλές Μετριότητες …

Το είπε άλλωστε και ο Ποιητής: για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή, θέλει χιλιάδες να γυρίζουν τους τροχούς και να δίνουν το αίμα τους …


Για να λάμψει ένας επιχειρηματίας, θέλει πολλούς, ίσως πάρα πολλούς μέτριους ανθρώπους που κάνουν ευσυνείδητα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους, με κέφι και προσμονή για καλύτερες μέρες.


Για να λάμψει ένας εφοπλιστής στο διεθνές στερέωμα θέλει πολλούς, ίσως πάρα πολλούς μέτριους ανθρώπους που κυβερνάνε και κάνουν αξιόπλοα τα σκάφη, ενώ πολλοί μέτριοι, ίσως πάρα πολλοί δουλεύουν στα γραφεία για να εξασφαλίσουν καλές συνθήκες χρηματοδότησης, εφοδιασμού και ασφάλειας πληρωμάτων και σκαφών.


Για να λάμψει ένας στρατιωτικός θέλει πολλούς, ίσως πάρα πολλούς μέτριους στρατιώτες που εκτελούν με προθυμία και αυταπάρνηση τις εντολές και το καθήκον τους προς τους άγραφους και ηθικούς νόμους και την ιστορία του τόπου τους.


Για να λάμψει ένας πολιτικός θέλει πολλούς, πάρα πολλούς μέτριους πολίτες, που ο καθένας κάνει καλά τη δουλειά του και όταν γυρίζει σπίτι του ασχολείται με τα παιδιά του, το μέλλον τους και τις προοπτικές του σπιτιού του, της οικογένειάς του και της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει.


Και το επιμύθιον: Ηγέτες που δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τους μέτριους, δεν μπορούν να λάμψουν. Ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου