Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


28 Απριλίου 2012

Ευημερία στα χρόνια της κρίσης …



Ο πλούτος που έχουν αποκτήσει οι αναπτυγμένες χώρες είναι πλέον εκτός λογικής. Οι άνθρωποι στις αναπτυγμένες κοινωνίες απολαμβάνουν αγαθά, υπηρεσίες και ποιότητα ζωής που αγγίζει σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα όρια του ανεκτού, της απληστίας, της σπατάλης και της προκλητικότητας.

Ασφαλώς ακόμα και στις αναπτυγμένες κοινωνίες υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται πολλών από τα παραπάνω, λόγω κάθε λογής αποκλεισμών και αδυναμίας πρόσβασης σε αυτά.

Χρειάζεται ανορθολογισμός και αναγνώριση της λογικής ότι τα «επιτεύγματα» πρέπει να είναι  διαθέσιμα  σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, έναντι περιορισμού της αύξησης της κατανάλωσης και της απόκτησης αγαθών πέραν ορισμένων ορίων.

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται να καθοριστούν τα αποδεκτά όρια, αυτά πρέπει να διαμορφωθούν και να τεθούν σε εφαρμογή οικειοθελώς.

Τα πράγματα δεν είναι δύσκολα. Είναι εφικτό να υιοθετηθούν κανόνες και όρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ανάπτυξη, η τεχνολογική εξέλιξη και οι καινοτόμες εφαρμογές.

Προτείνουμε να συγκροτηθούν ομάδες ειδικών προκειμένου να επεξεργαστούν ικανοποιητικά επίπεδα κατανάλωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στις αναπτυγμένες χώρες, και ταυτόχρονα προγράμματα ανάπτυξης των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών του πλανήτη, ώστε να διοχετευθούν πόροι για τις ανάγκες ανάπτυξης, όπως αναφέρθηκαν προηγουμένως.

ΥΓ: Η πρότασή μας έχει συνταχθεί εδώ και καιρό. Στις 22 Απριλίου διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το άρθρο του Π. Παπακωνσταντίνου «Η Ευρώπη αναζητεί έξοδο κινδύνου». Σε αυτό περιλαμβάνεται και το μέρος με τίτλο « Μια ξεχασμένη ιδέα σε δημόσια συζήτηση» http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_22/04/2012_479825 . Πρόκειται για την ίδια ιδέα που τέθηκε εν μέρει σε εφαρμογή επί Ρούζβελτ, στις ΗΠΑ.

Ελπίζουμε ο δημόσιος διάλογος επί του θέματος αυτού να διευρυνθεί και να ενταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου