Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Νέα μπαρούφα ολκής …

«… Την καταγραφή όλων των ακινήτων υπουργείων και εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων, ζητεί με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με εντολή του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς δίνει προθεσμία μιας εβδομάδας, προκειμένου οι υπουργοί να ενημερώσουν για τα ακίνητα που διαθέτει το κάθε υπουργείο. Στόχος είναι η περιστολή δαπανών για την στέγαση υπηρεσιών, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται με μισθώσεις άλλων κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες, την ίδια ώρα που πολλά ακίνητα του δημοσίου μπορούν να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, χωρίς να καταβάλλονται υπέρογκα ποσά…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17 Iουλίου 2012).

Λογικά θα έπρεπε ο κ. πρωθυπουργός να γνωρίζει ότι η βάση πληροφοριών για τα ακίνητα του δημοσίου δεν βρίσκεται στο τσεπάκι των υπουργών, αλλά στα ηλεκτρονικά αρχεία του κράτους.

Αν η εντολή του δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αυτού του είδους τα ηλεκτρονικά αρχεία, τότε πρόκειται περί εγκλήματος και θα πρέπει να αναζητήσει ενόχους και να επιβληθούν οι κατάλληλες ποινές. Παράλληλα η εντολή του θα έπρεπε να ήταν να δημιουργηθούν αμέσως, εντός εβδομάδος όπως ζητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου