Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία και εργασία σε νέους επιστήμονες …

Το άρθρο «Βαθιά η «μαύρη τρύπα» του ΕΣΥ» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας έκανε να ξανασκεφτούμε και να επαναφέρουμε την πρότασή μας (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/06/blog-post_352.html ) σχετικά με τη μετατροπή του Νοσοκομείου Λαϊκό σε κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της καινοτομίας στις επιστήμες της Υγείας. 

 http://s.kathimerini.gr/resources/2015-09/esu1--2-thumb-large.jpg 
Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πρυτανεύει ο καθ. κ. Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, του οποίου το εγκώμιο έπλεξε Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βλέπετε http://www.kathimerini.gr/782891/article/proswpa/synentey3eis/meletios---a8anasios-dhmopoylos-enas-die8nhs-giatros-poy-paramenei-sthn-ellada ), ως ένα εξαιρετικό ερευνητή και επιστήμονα διεθνούς κύρους. 

Επανερχόμαστε λοιπόν στην πρότασή μας και προτρέπουμε το κ. πρύτανη, σε συνεργασία με το υπουργείο Έρευνας, να προωθήσουν μελέτες για τη μετατροπή των κτηρίων (που είναι άλλωστε μέρος της Ιατρικής Σχολής) του νοσοκομείου σε συγκρότημα ερευνητικών κέντρων. 

Η φιλία του κ. Δημόπουλου με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα μπορεί να είναι καταλύτης για την επιτυχία του εγχειρήματος. 

Τα μηνύματα που θα εκπέμψει μια τέτοια πρωτοβουλία θα είναι εξαιρετικά και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι η πρώτη από πολλές άλλες που λογικά μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν. 

Ελπίζουμε επίσης ο σημαντικός ερευνητής και αν. υπουργός κ. Κώστας Φωτάκης να λάβει τον κόπο να απαντήσει στην πρότασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου