Ένας καλός τρόπος περιορισμού των σκουπιδιών είναι η τυποποίηση. Όλοι έχουμε δει τις μεγάλες ποσότητες φρέσκων κυρίως φρούτων και λαχανικών που πετάγονται από τα καταστήματα τροφίμων είτε λόγω κακής συμπεριφοράς των αγοραστών είτε λόγω μεγάλου χρόνου παραμονής τους στο ράφι και μη αγοράς τους από τους καταναλωτές.
Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε όλα τα είδη να είναι τυποποιημένα και να διατίθενται σε ειδικές συσκευασίες, πράγμα που γίνεται μερικώς και σήμερα. Η τυποποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός, τα είδη δεν θα «δοκιμάζονται» από τους καταναλωτές, θα είναι ασφαλέστερα και θα αποκτηθεί και επαγγελματική ευσυνειδησία από τους παραγωγούς και τους τυποποιητές.
Για παράδειγμα οι αγκινάρες διακινούνται με το κοτσάνι που σπανίως χρησιμοποιείται ή ένα μικρό τμήμα του, αλλά ταξιδεύει και πηγαίνει τελικώς στις χωματερές, ενώ θα μπορούσε να κομποστοποιηθεί στο χωράφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου