Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Η χώρα στον αυτόματο πιλότο (που αμφιβάλλουμε αν λειτουργεί και αυτός ικανοποιητικά) …

Η κατάσταση της χώρας μας θυμίζει το τραγικό συμβάν του κυπριακού αεροσκάφους που συντρίβει στην Αττική.

Πετούσε επί ώρες με «αυτόματο πιλότο» και κανείς αρμόδιος δεν είχε αντιληφθεί τίποτε - σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, πολεμική αεροπορία, διεθνής αερολιμένας Αθηνών, υπουργοί, επιτελεία, πολιτική προστασία (φανταζόμαστε ότι και άλλοι πολλοί). Μαζί με το αεροπλάνο συνετρίβει και ο μύθος της οργανωμένης και ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρας. Βεβαία σοφρώνως ποιώντες όλοι εσιώπησαν και άφησαν τη λήθη να δώσει τη λύση στη σύγχρονη τραγωδία.

Τα ερωτήματα σχετικά με την Ελλάδα είναι τα εξής:
1. Πότε θα τελειώσουν τα καύσιμα;
2. Τι θα συμβεί όταν αντιληφθούμε την έκτακτη κατάσταση και επιχειρήσουμε να την αντιμετωπίσουμε;
3. Θα υπάρχει κάποιος επί κεφαλής ή ο ένας θα περιμένει τον άλλον να ενεργήσει; (Υπάρχει και η άποψη να κάνουμε δημοψήφισμα)
4. Το λάθος θα αποδοθεί στον πιλότο, στους επιβάτες, στους μηχανισμούς εδάφους, στη κακή μας τύχη, στη μοίρα; (μάλλον ως συνήθως δεν θα βρουν άκρη οι διασωθέντες, αν υπάρξουν)

Πάντα πιστεύαμε ότι οι καλύτεροι φίλοι μας είναι οι Τούρκοι (και επ’ αυτού είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε διευκρινίσεις). Τώρα τελευταία προστέθηκαν και οι Σκοπιανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου