Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


28 Μαρτίου 2009

Εκθεση-σοκ του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών …

Η είδηση (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28-03-09): Διαφθορά, ατιμωρησία ενδημούν στο Δημόσιο: «Η διαφθορά ενδημεί στη Δημόσια Διοίκηση, σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα το 2008, που περιέχει στοιχεία-σοκ. Οι πλέον προβληματικοί τομείς, σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, είναι: οι υπηρεσίες με αρμοδιότητα τη χορήγηση αδειών επιχειρήσεων, με δείκτη παραβατικότητας 25%, τα δημόσια έργα και οι προμήθειες-συμβάσεις (21,74%), τα προγράμματα κατάρτισης (20,51%) και η Πολεοδομία (17,48%). Υψηλό είναι επίσης το ποσοστό παραβατικότητας στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και των εσόδων (ΔΟΥ), αλλά και στους δήμους, οι οποίοι, μαζί με τις νομαρχίες, κρατούν τα σκήπτρα στις υπηρεσίες για τις οποίες αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων».


Και φανταστείτε όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ταχ. δ/νση, τηλέφωνο και βιογραφικό. Δεν πρόκειται για άγνωστους κακοποιούς, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς, αλλά για στελέχη δημοσίων υπηρεσιών.


Φανταστείτε πόσο καλά οργανωμένο είναι το σύστημα και τι πρόνοιες υπάρχουν, ώστε ακόμα και αν κατονομάζονται οι επίορκοι να μην μπορεί κανείς(;) να τους κάνει τίποτε.


Ευπόληπτοι πολίτες, υπεράνω πάσης υποψίας και νόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου