Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


3 Μαΐου 2013

Ακούμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν και δημιουργούνται ερωτήματα …

Θα κάνουμε ερωτήσεις και θα δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις. Φυσικά δεν μιλάμε για παραγωγικές μονάδες και καινοτόμες επιχειρήσεις με διεθνή δραστηριότητα. Αν τέτοιες επιχειρήσεις έκλεισαν είναι πράγματι μεγάλη απώλεια:

Έπρεπε κάποτε να γίνει ή όχι; Ναι. Ήταν παράλογο να υπάρχουν χιλιάδες ς μικρομάγαζα (π.χ. είδη δώρων, παπούτσια, ρούχα, γραφεία ταξιδίων, περίπτερα, σουβλατζίδικα,  τυροπιτάδικα, καφετέριες, κλπ.) και πάντοτε απορούσαμε πως επιβιώνουν. Λέγαμε ότι μάλλον επρόκειτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Είναι καλό ή κακό; Ήταν απαραίτητο. Λογικά επιβίωναν χάρις στην φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και τη διακίνηση δανεικού κυρίως χρήματος.  Αντίθετο το καλό ήταν ότι υπήρχε τεχνητή απασχόληση.

Δημιούργησαν ανεργία ή όχι; Ασφαλώς ναι. Αλλά οι συμπολίτες μας αυτοί αντί να ζητούν από το κράτος δημιουργία σοβαρών θέσεων εργασίας, βολεύονταν σε δουλειές του ποδαριού και αδιαφορούσαν για σοβαρά προγράμματα, παραγωγικές δραστηριότητες, επενδύσεις και ουσιαστική ανάπτυξη..

Θα επανέλθει ποτέ η προηγούμενη κατάσταση; Προφανώς όχι. Και καλά θα κάνουν όλοι να παραδεχτούν την πραγματικότητα. Και περισσότερο από όλα να προετοιμαστούν για τη νέα κατάσταση.

Ήταν διέξοδος για τους νέους ή όχι; Ασφαλώς όχι. Ήταν λύσεις του ποδαριού ιδίως για τις κοπέλες. Θυμάμαι τις μπουτίκ και τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες διέπρεψαν παλαιότερα στο εμπόριο, αλλά αυτό που είχαμε ήταν εσωτερική κατανάλωση, με χρήματα που άλλαζαν διαρκώς χέρια.

Τι θα γίνουν οικήματα των μαγαζιών του κλείνουν; Δεν είναι αυτονόητο. Προτάθηκε να γίνουν θέσεις στάθμευσης. Ασφαλώς θα υπάρχουν και άλλες ιδέες. Ίσως κάποιος πρέπει να αναλάβει να τις αναδείξει, να τις ταξινομήσει και να τις προωθήσει.

Ίσως να μπορείτε και εσείς να προσθέσετε ερωτήματα και να δώσετε απαντήσεις. Έτσι θα εμπλουτιστεί η συζήτηση για το τι είναι σωστό και τι λανθασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου