Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πρυτάνεις: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα κατά της διαθεσιμότητας …

«… Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου συντονιστικού της Συνόδου των Πρυτάνεων, τα Πανεπιστήμια της χώρας θα βρεθούν σε ολοκληρωτική αδυναμία ακαδημαϊκής λειτουργίας και θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη στο ενδεχόμενο που θα 
 εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα
.

Όπως υποστηρίζουν οι πρυτάνεις, πρόκειται για κατάφωρη προσβολή της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων.

Και τα δύο αυτά θέματα, προσθέτουν, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας για τα οποία η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα.

«Την κρίση αυτή εν τέλει, την πληρώνει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον έλληνα πολίτη την ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία», καταλήγουν …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013).

Και από κοντά οι μέντορες των ελληνικών πανεπιστημίων:

Αλ. Τσίπρας: Κυβερνητική επιλογή οι απολύσεις στα ΑΕΙ
ΔΗΜΑΡ: Υπέρ της κινητικότητας αν υπάρξει αξιολόγηση
Δ. Κουτσούμπας: Να μεγαλώσει η πάλη στα ΑΕΙ - Αντίθετος σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα εμφανίστηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις. 

Προφανώς το κλείσιμο των πανεπιστημίων δεν «στερεί από τον έλληνα πολίτη την ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση» κατά τους κκ. πρυτάνεις. Οι οποίοι ακόμα δεν έμαθαν ότι τα πανεπιστήμια εκπαιδεύουν νέους και δεν τους προσφέρουν παιδεία. 

Εγώ πάλι, ως πρώην πανεπιστημιακός και νομοταγής πολίτης ονειρεύομαι ένα πανεπιστήμιο που δεν θα είναι κομματικό φέουδο της παράλογης και παλαβής ελληνικής αριστεράς και θα ασχολείται μόνον με τα επιστημονικά και εκπαιδευτικά του καθήκοντα και υποχρεώσεις. Όπως κάνουν όλα τα σοβαρά και δυναμικά πανεπιστήμια του πολιτισμένου τόξου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου