Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


26 Αυγούστου 2021

Τα οικονομικά μυστικά της κλιματικής αλλαγής …

Η τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) είναι το τελευταίο παράθυρο δράσης της ανθρωπότητας, πριν η κατάσταση γίνει μη αντιστρεπτή. Ηδη, η παγκόσμια θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 1,1 βαθμούς (1850-2020) και η σημερινή πορεία δείχνει προς αύξηση 3,5-4 βαθμούς στο τέλος του αιώνα.

Οι διακρατικές, κλιματικές και ταξικές ανισότητες έχουν δυστυχώς κορυφωθεί. Το 0,8% του πληθυσμού κατέχει το 45% του παγκόσμιου πλούτου, στη διάρκεια της πανδημίας αύξησε κατά $4 τρισ. (54%) τον πλούτο του, ενώ το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πλούτου. Οι πλουσιότεροι του 1% εξέπεμψαν (1990-2015) πάνω από διπλάσιο διοξείδιο άνθρακα, από το φτωχότερο 50%. Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς θα οδηγήσει 1,2 δισ. ανθρώπους να «ζουν» σε συνθήκες Σαχάρας. Κάθε χρόνο το 45% των φρούτων και λαχανικών (όσο 1,7 τρισ. μήλα), το 20% των γαλακτοκομικών, το 35% των αλιευόμενων ψαριών (όσο 3 δισ. σολομοί), το 30% των σιτηρών (όσο 763 δισ. πακέτα μακαρόνια) πετιούνται σε χωματερές … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕΙΣ, 22.08.2021 • 20:54). 

Βρήκαμε ενδιαφέρον το άρθρο του κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ. Δε τρέφαμε μεγάλη εκτίμηση στον αρθρογράφο ως υπουργό Περιβάλλοντος, αλλά πρόσφατα ασχολείται με θέματα της Κλιματικής Αλλαγής και τα άρθρα του έχουν ενδιαφέρον, κυρίως για τα στοιχεία που παραθέτει.

 

Μας προξενούν κατάπληξη οι τεράστιες ποσότητες τροφίμων που απορρίπτονται, κοινώς πετιούνται χωρίς λόγο από τις πλούσιες χώρες και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προγράμματα περιορισμού ή και εξάλειψης της απαράδεκτης και απάνθρωπης αυτής καταστάσεως.

 

Μιλά επίσης για πρωτοβουλίες της Ελλάδος και ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των 5 χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή πράσινης ενέργειας στον Πλανήτη και το ότι το πρόγραμμά μας για κλιματική ουδετερότητα είναι από τα πιο φιλόδοξα της Ε.Ε.

 

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα και επιδόσεις και θα πρέπει να γίνουν ευρέως γνωστά σε όλους του Έλληνες, για να αναθεωρήσουν και να νοιώσουν καλυτέρα. Αλλά ποιος πιστεύει ότι συμβαίνουν πράγματι αυτά στην Ελλάδα και μάλιστα προς όφελος τω πολιτών;

 

Πάντως προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου