Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα δασικά οικοσυστήματα …

Η Επιτροπή θα ασχοληθεί με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των κλιματικών αλλαγών και των επιπτώσεών τους στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας

Φωτ. INTIME NEWS

Το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας Αθηνών αποφάσισε να συστήσει ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει, «τα πρόσφατα τραγικά περιβαλλοντικά γεγονότα που αντιμετώπισε η χώρα από τους τελευταίους καύσωνες και κυρίως την τρωτότητα των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας με τις σοβαρότατες δασικές πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10.08.2021 • 16:44).


Διαβάσαμε την είδηση και απορήσαμε. Ευτυχώς την επιτροπή σύστησε η Ακαδημία Αθηνών και όχι το ταλαίπωρο, αλλά πλούσιο Ελληνικό κράτος.

 

Δε λέμε, τέτοιες επιτροπές χρειάζονται και έπρεπε να λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αλλά εδώ είναι βαλκάνια και όλα γίνονται στην τούρλα του Σαββάτου. Μετά από μεγάλες κρίσεις, εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου, της λογικής , όταν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο.

 

Διαβάσαμε και το αντικείμενο της Επιτροπής. Τεράστιο, πολλά υποσχόμενο, εύηχο, επιστημονικοφανές, ανεξάντλητο.

 

Και η σύνθεση της Επιτροπής, πολυπληθής και με τίτλους, τίτλους και τίτλους.

 

Εμείς οι απλοί πολίτες δε θέλουμε εξαγγελίες, και υποσχέσεις. Θέλουμε έργα και αποτελέσματα. Και μέχρι τώρα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τίποτε, ούτε καν στατιστικά στοιχεία. Ούτε καν καταγραφές (προτείνουμε να διαβάσετε την ανάρτηση . https://simpleandclear.blogspot.com/2021/08/blog-post_4.html στο Ημερολόγιο Απλά και  Κατανοητά).

 

Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Γρήγορα θα μάθουμε τα επιτεύγματα της Επιτροπής και αναλόγως θα χειροκροτήσουμε το έργο της. Αλλά δεν περιμένουμε τίποτε.

 

Όπως και με την έκθεση Γκολντάμερ που την έφαγε το πολιτικό εν Ελλάδι σκοτάδι (ΣΣ: Επιτροπή υπό τον συντονισμό του διευθυντή του Global Fire Monitoring Center (GFMC) καθηγητή Dr. Johann Georg Goldammer συνέταξε (μετά τη φωτιά στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα 102 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους) έκθεση όπου αναλύθηκαν τα βαθύτερα αίτια του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και υπέβαλε τις προτάσεις της. Η έκθεση παραδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2019 σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Απλά αγνοήθηκε – ΤΑ ΝΕΑ, 9 Αυγούστου 2021).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου