Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


5 Μαρτίου 2022

Ολομέλεια Αρείου Πάγου: Απολύθηκαν 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια …

Εκτός δικαστικού σώματος τέθηκαν 7 δικαστές για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με την συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 9 δικαστές, στο βαθμό του Πρωτοδίκη.

Οι δικαστές έκριναν ότι 7 από αυτούς πρέπει να απολυθούν, με 3 δικαστικούς λειτουργούς να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της γρήγορης απονομής που επιτάσσει η Δικαιοσύνη, ζητώντας να απολυθούν και να διοριστούν σε υπηρεσία του Δημοσίου τομέα, όπως έχουν την δυνατότητα σύμφωνα με τον νόμο.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που δήλωσαν ότι επιθυμούν να απολυθούν είχαν μεγάλες καθυστερήσεις. Στην μία περίπτωση, πρωτοδίκης είχε 5 πειθαρχικές ποινές και της είχαν αφαιρεθεί 400 υποθέσεις λόγω των καθυστερήσεων από το έτος 2012, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαιρέθηκαν 86 δικογραφίες που εκκρεμούσαν από το 2018. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν ασκηθεί πειθαρχικές αγωγές και παρ΄ όλα αυτά οι καθυστερήσεις συνεχιζόντουσαν. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ): UPD:19:08, Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 19:04).


Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;

-       Την ανεπάρκεια των δικαστών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους;

-       Την παρατεταμένη ανοχή του κράτους, των ελεγκτικών μηχανισμών, τη πρωτοφανή συμπεριφορά συντεχνίας;

-       Το δούλεμα των πολιτών, όταν οι εγκαλούμενοι λένε ανερυθρίαστα αυτά που αναφέρονται στην πρώτη υπογράμμιση;

-       Ότι το δικαστικό σώμα κατακρατούσε 86 δικογραφίες από το 2018 και όλοι σφύριζαν αδιάφορα, ενώ οι πολίτες περίμεναν την ετυμηγορία της δικαστικής απόφασης;

-       Πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στη χώρα; Δεν πρέπει κατόπιν της απόφασης αυτής του ΑΠ να διενεργηθεί πλήρης έλεγχος επί όλων των περιπτώσεων; Λογικά θα υπάρχουν και καταγγελίες ή όχι;

-       Ποιος και γιατί νομοθέτησε ότι ανεπαρκείς δικαστικοί δεν απολύονται, αλλά διορίζονται αυτομάτως σε άλλες θέσεις του δημοσίου; Αυτό είναι συντεχνιακή εξασφάλιση και δεν είναι απόλυση από το Δικαστικό σώμα για υπηρεσιακή ανεπάρκεια. 

Με τέτοιους λειτουργούς τέτοιες καθυστερήσεις, τέτοιες αδυναμίες ελέγχου και τέτοιες αποφάσεις είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη πάσχει ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου