Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


6 Ιανουαρίου 2025

Τουρκία: H φιλόδοξη ατζέντα Ερντογάν για Μεσόγειο, Αφρική και πολεμική βιομηχανία …

Τα σχέδια για «γεωπολιτικά τζακπότ», η νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και ο φόβος για τον Τραμπ


ενθαρρυμένη από όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες του 2024 στη γειτονιά της αλλά και ευρύτερα, η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται πια τη νέα χρονιά με αναθαρρυμένες προσδοκίες και υψηλού ρίσκου διαθέσεις, βλέποντας ευκαιρίες ενίσχυσης μέσα σε ένα (ναρκο)πεδίο από (γεω)πολιτικές ανακατατάξεις το οποίο δεν μπορεί, βέβαια, παρά να κρύβει και κινδύνους για την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Το 2024, η πλευρά Ερντογάν είδε τη Χαμάς –την οποία είχε στηρίξει ανοιχτά ως «αντιστασιακή» οργάνωση παρά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου– να συντρίβεται στρατιωτικά από τους Ισραηλινούς στη Γάζα και, συνακόλουθα, την κόντρα Ερντογάν–Νετανιάχου να αναθερμαίνεται αποκτώντας διαστάσεις ανοιχτής ρήξης. Κατά την ίδια περίοδο ωστόσο, τη χρονιά που πέρασε, ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε σειρά από αξιοσημείωτα ταξίδια στο εξωτερικό: στην Αίγυπτο (το πρώτο ταξίδι του εκεί έπειτα από 12 χρόνια), στο Ιράκ (το πρώτο για τον Τούρκο ηγέτη έπειτα από 13 χρόνια), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (το πρώτο έπειτα από 11 χρόνια), στη Σαουδική Αραβία, στην Αλβανία (όπου εγκαινίασε το χρηματοδοτηθέν από την Τουρκία μεγαλύτερο τέμενος των Βαλκανίων), στη Ρωσία (για τη Σύνοδο των BRICS), στο Καζακστάν (για τη Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης-SCO) κ.α. … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03.01.2025 • 19:44).


Παραθέτουμε το σχόλιο του κ. George B στο άρθρο της εφημερίδας …

Χρειάζεται πολύ μυωπία για Ελλάδα Ισραήλ Αίγυπτο για να μη δουν ότι μόνο με βαθειά πολυδιάστατη μεταξύ τους συνεργασία, με εντατική στρατιωτική συνεργασία και διπλωματική αλληλοϋποστήριξη μπορεί πλέον να ισοσκελιστεί το νεο-οθωμανικό μοντέλο την Τουρκίας.

Η Αίγυπτος μπαίνει στην παραπάνω εξίσωση γιατί έχει να προσφέρει σε ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και γεωστρατηγική, αλλά επίσης και καθώς η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που υποστηρίζεται από το νεο-Οθωμανό πρώην ποδοσφαιριστή Ερντογάν, είναι αυτή που συνεχίζει να απειλεί το καθεστώς Σίσι.

Ας το βαφτίσουμε και Σύμφωνο Μεσογείου να έχει και μία οντότητα και όποιες άλλες χώρες επίσης δεν επιθυμούν τον ιστορικό αναθεωρητισμό του ποδοσφαιριστή μπορούν να συμμετέχουν.


Μάλλον λίγα λέει ο σχολιαστής. Κατά την άποψή μας ο κίνδυνος είναι υπαρξιακός και για την Ευρώπη. Απορώ με τις μυωπικές πολιτικές όλων. Η Ελλάς πρέπει να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες προς αντιμετώπιση του διαφαινόμενου νέου ανατολικού ζητήματος.

Ίσως τώρα η Ελλάς ως μη μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να διευκολυνθεί τουλάχιστον στις επαφές της με τους κραταιούς του πλανήτη και να προωθήσει και την προστασία της από τον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογκάν και της Τουρκίας, εξ αιτίας της νεοοθωμανικής ατζέντας τους, η οποία προωθείται μανιωδώς και χωρίς μεγάλες ή και καθόλου αντιδράσεις πρωτίστως από την ΕΕ και τις χώρες μέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου