Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Μήπως πρέπει επί τέλους να μάθουν κάποιοι Έλληνες να μιλούν για ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι άσυλα, ιδρύματα και πράσινα άλογα …

Η Ελλάδα μάλλον πάσχει από πολύ Δημοκρατία και όχι την έλλειψή της.


Αν οι νέοι φιλόδοξοι, που έχουν ως επάγγελμα σχεδόν τις διαδηλώσεις και ονειρεύονται να γίνουν ινστρούχτορες άλλων νέων, ασχοληθούν κυρίως με τις σπουδές τους και την απόκτηση γνώσεων, η Ελλάδα θα κάνει άλματα μπροστά.

Αν κοιτάξει κανείς γύρω του εύκολα θα διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη γνώσεων στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Αν δει κανείς το πόσο περίπλοκες έχουν γίνει οι κοινωνίες στη δυτική Ευρώπη, θα τρομάξει από τις σπαργανώδεις υποδομές και την οργάνωση της κοινωνίας μας. Υποτυπώδεις υποδομές με άθλια έως παντελή διασύνδεση, χαμηλή λειτουργικότητα, οργάνωση γειτονιάς και μεγάλη έλλειψη σοβαρών και επιστημονικά καταρτισμένων και τεχνολογικά ενήμερων στελεχών.


Υπάρχουν βέβαια νησίδες εξειδίκευσης και αριστείας (π.χ. σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, διυλιστήρια, τεχνικές βάσεις αεροσκαφών, ορισμένες μονάδες ερευνητικών κέντρων και μερικές ακόμα). Πέραν αυτών μάλλον δύσκολα θα βρει κανείς άλλες και βέβαια όλες είναι ασύνδετες μεταξύ τους.


Τι θα πει κύριοι ελεύθερη διακίνηση ιδεών στη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, τα Μαθηματικά, την Πληροφορική, τα Οικονομικά, την Ιατρική, τη Γλωσσολογία και τόσες άλλες επιστήμες; Όλες οι επιστήμες έχουν ως βάση την επιστημονική μέθοδο (θεωρία και πειράματα) και την τελική αποδοχή των αποτελεσμάτων από την επιστημονική κοινότητα.


Τα πολιτικά κόμματα και τα διαπλεκόμενα με τους πολιτικούς ΜΜΕ είναι υπεύθυνα της τραγικής κατάστασης της χώρας κατά την άποψή μας. Και δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα ηγέτης με το κατάλληλο ανάστημα για να αντιστρέψει τη καταστροφική πορεία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου