Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


3 Μαΐου 2024

Κλάματα για το δημογραφικό, αλλά οι κλαμένοι δεν ορθολογίζονται …

Όσοι άνοιξαν το στόμα τους και μίλησαν για τα «χάλια» του δημογραφικού, κλαίνε και οδύρονται για τη μείωση των γεννήσεων ενώ οι θάνατοι υπερτερούν κατά πολύ. Προβλέπουν τη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού, με εκτιμήσεις σε πολλά εκατομμύρια τα προσεχή δέκα, είκοσι και περισσότερα χρόνια. Παράλληλα πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, υπονοώντας το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και την ευημερία των πολιτών. 

Τα ακούμε και εμείς και προβληματιζόμαστε. 

Τα άκουσε και η επιτελική κυβέρνηση και χωρίς να σκεφτεί περισσότερο, το έριξε στα επιδόματα υποστηρίζοντας χλιαρά και μόνον οικονομικά τις οικογένειες που αποκτούν παιδιά. Ευπρόσδεκτα, αλλά σε πλαίσια που παραμένουν τα ιδιά και μη επαρκή για τους γονείς που επωμίζονται το γλυκό κατά τα άλλα, βάρος των παιδιών και της ανατροφής τους. Βέβαια, ένας άλλος δύσκολος παράγων που σχετίζεται με το δημογραφικό, είναι και το θέμα της γήρανσης του πληθυσμού. 

Αν κοιτάξετε το χάρτη θα δείτε πολλές χώρες με μικρότερους έως και λιλιπούτειους πληθυσμούς σε σχέση με το σημερινό ή ακόμα και με τον προβλεπόμενο νέο Ελληνικό. Χώρες με μικρό πληθυσμό ευημερούν και βρίσκονται σε ενάρετο κύκλο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται  από το μακρινό παρελθόν σε φαύλο κύκλο, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική εξόδου.

Να σκεφτούμε τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σιγκαπούρη και άλλες μικρές και νοικοκυρεμένες όπως η Κύπρος, η Μάλτα, η Σλοβενία, η Ιρλανδία. Και άλλες του ιδίου μεγέθους με την Ελλάδα που ανέρχονται στη διεθνή κατάταξη και εκσυγχρονίζονται, ενώ η Ελλάς παραμένει στο μεσαίωνά της και στα άλυτα προβλήματά της. 

Το λέμε χοντρά; Δε θέλουμε Ελλάδα των 10 εκτμ. οπισθοδρομικών ανθρώπων, ούτε μας  ενδιαφέρει και είναι αδιάφορο μια Ελλάδα 5 ή 7 ή 12, ή 15 εκτμ. ανθρώπων ίδιων προδιαγραφών. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας, της διεθνούς παρουσίας, της λογικής, του σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους, των σοβαρών κοινωνικών δομών, που χαίρει σεβασμού από τις άλλες χώρες και αποτρέπει οποιαδήποτε σκέψη αντιπάλων ή παράλογων χωρών να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

Περιμένουμε από φορείς και προσωπικότητες να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα, όχι για να ακούμε κλάψες και δυσοίωνες προβλέψεις, αλλά πως να χειριστούμε σοβαρά και υπέρ της κοινωνίας το θέμα, εφόσον αν οι στατιστικές επιμένουν …

Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Η κατανόηση του κειμένου είναι στα μέτρα και των ατόμων που μένουν μετεξεταστέοι και στο Δημοτικό …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου