Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


12 Μαΐου 2024

Ποιο είναι το πανεπιστήμιο «Silicon Valley» της γεωργίας …

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή να απειλούν όλο και περισσότερο και την αγροτική οικονομία, στην πόλη Βαχενίγκεν της Ολλανδίας, το τοπικό πανεπιστήμιο παίρνει τα μέτρα του και αναπτύσσει το θερμοκήπιο του μέλλοντος.

Στο τεράστιο θερμοκήπιο του WUR όλες οι εγκαταστάσεις είναι ψηφιοποιημένες και οι αποδόσεις των προϊόντων πολύ υψηλές χάρη σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη τεχνολογία

Το Wageningen University & Research (WUR) θεωρείται παγκοσμίως ως ένα είδος «Silicon Valley» της γεωργίας , η πιο σημαντική εγκατάσταση αγροτικής έρευνας στον κόσμο. Το WUR εκπαιδεύει ειδικούς στις βιοεπιστήμες και εστιάζει την έρευνά του σε επιστημονικά, κοινωνικά και εμπορικά προβλήματα στον τομέα των φυσικών πόρων. Το πανεπιστήμιο του Βαχενίγκεν είναι στον αριθμό 59 στον κόσμο, αλλά είναι το καλύτερο στη γεωργία και τη δασοκομία στη κατάταξη QS World University … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 13:36).


Μόνον θαυμασμό μπορεί να εκφράσει κάνεις για τι επιδόσεις των Ολλανδών στη γεωργική παραγωγή. Επιτελούν σχεδόν θαύματα χάρις στις επιστημονικές και τεχνολογικές τους γνώσεις, την ευστροφία τους και τις εξαιρετικά καινοτόμες προσεγγίσεις και επιθετικές πολιτικές που ακολουθούν. Πρόκειται για αγώνα επικράτησης μεταξύ παραδοσιακών τρόπων καλλιέργειας και καινοτομίας.

Αυτό που φαίνεται να μην τους απασχολεί ή τουλάχιστον δεν αναφέρεται στη δημόσια σφαίρα είναι οι αντιδράσεις της Φύσεως και η ποιότητα των παραγομένων τροφίμων και η αποδοχή τους από τους ανθρωπίνους οργανισμούς. Λογικά πρέπει να επιδίδονται και σε αυτα τα πεδία επιστημονικών γνώσεων.

Αν όμως μιλούμε για την παραγωγή μη βρώσιμων από τον άνθρωπο ή/και τα ζώα τροφών, όπως είναι τα άνθη και τα καλλωπιστικά φυτά, εκεί μεγαλουργούν.

Λογικά η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των τρόπων παραγωγής τροφών και να συνεργαστεί στα θέματα γεωργικής παραγωγής και των στρεμματικών αποδόσεων. Ακόμα και να αντιπαρατεθεί με τις χώρες των προηγμένων τεχνολογικών και επιστημονικών εργαλείων ως προς τα θέματα πρόσληψης των τροφών και των επιπτώσεών τους σε ανθρώπους και ζώα.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου