Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


6 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές και το πολιτικό σύστημα αρνείται να συζητήσει με τους πολίτες για την Ευρώπη …

Μιλάμε για τα μυστήρια των Αθηνών. Αυτό το έργο που παίζεται και τώρα στην Ελλάδα του 2024, με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς του ακατάλληλου πολιτικού συστήματος που διαφεντεύει τις τύχες της Ελλάδος για πάρα πολλά χρόνια. Ας θέσουμε ως όριο τη λεγόμενη Μεταπολίτευση του 1974.
 
Οι ημέρες περνούν βασανιστικά για πάρα πολλούς Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πολιτική κατάσταση, πολύ καλλίτερη από άλλες της προηγούμενης 15-ετίας ας το ομολογήσουμε, αλλά με αποκρουστικά χαρακτηριστικά, όπως η εντεινόμενη ακρίβεια διαβίωσης, η απουσία σοβαρού πολικού λόγου, οι συνεχείς επιθέσεις των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδος, το εμπρηστικό μεταναστευτικό, η έντονη διαπλοκή των προνομιούχων τμημάτων της κοινωνίας, η κατάρρευση της Δημόσιας Τάξης, η επιδείνωση της κακής εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων, οι ακραίες πελατειακές σχέσεις, η αργούσα αλλά πλούσια τάξη των μελών της Δικαιοσύνης, οι ανεπαρκείς ,έως άθλιες υποδομές και σειρά άλλων πραγματικοτήτων που φέρνουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις των διεθνών κατατάξεων ως σύγχρονης χώρας με διαρκώς χειρότερες και όχι καλλίτερες προοπτικές.
 
Περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς που έχει θέσει σε λειτουργία, να ασχοληθούν και να πληροφορήσουν τους Έλληνες πολίτες ψηφοφόρους ποια είναι τα θέματα που απασχολούν την  Ευρώπη των 27, ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων. Τι συζητά, τι ζητά και τι προτείνει η Ελλάς στα ευρωπαϊκά όργανα, ποια είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ για τη σύγχρονη Ελλάδα. Τα ερωτήματα και τα ερωτηματικά πολλά και αποδεικνύεται ότι κάνεις δε μπορεί ή δε θέλει να συζητήσει επ’ αυτών με τους πολίτες.
 
Όλα τα προαναφερθέντα είναι καθοριστικής σημασίας ώστε οι πολίτες να διαμορφώσουν άποψη για τα ευρωπαϊκά θέματα και να είναι σε θέση να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφίων που θα είναι ικανοί να υποστηρίζουν με γνώσεις, σθένος και επάρκεια τις ελληνικές απόψεις. Παράλληλα θα είναι σε θέση να συμμετέχουν με σοβαρές προτάσεις και θα είναι σε θέση να αποκρούσουν ή να διαμορφώσουν τις στρατηγικές της ΕΕ, σε ζέοντα θέματα κρίσεων που θα εμφανιστούν και όταν εμφανιστούν.
 
Το κόμματα που μετέχουν της Βουλής και μερικά ακόμα εκτός αυτής παρουσίασαν εν είδη εμποροπανηγύρεως, 42 υποψήφιους έκαστο. Επαίρονται ότι ο κατάλογος τους είναι εξαιρετικός και αποδεικνύει τη σοβαρή προεργασία που έχει γίνει για την ανάδειξή των. Μωραίνει Κύριος …
 
Εφόσον κυβέρνηση και κόμματα δεν θέλουν να συζητήσουν τα ευρωπαϊκά θέματα, ας το κάνουν τα ΜΜΕ. Και επειδή κανένα δεν αξίζει της προσοχής των νουνεχών πολιτών ας αναλάβουν το ρόλο αυτό τα κανάλια της ΕΡΤ.
 
Ας οργανώσουν εκπομπές όπου 2 ή 3 το πολύ δημοσιογράφοι κάνοντας καλή προετοιμασία «ανακρίνουν» μέχρι 3 ή 4 κάθε φορά υποψηφίους του ιδίου και μόνον κόμματος. Φανταζόμαστε ότι οι σοβαρές ερωτήσεις θα λαμβάνουν και σοβαρές και περιεκτικές απαντήσεις. Ερωτήσεις θα μπορούν να θέτουν σε υποστηρικτική ομάδα της εκπομπής και πολίτες πριν ή κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Οι εκπομπές θα αναρτώνται μετά το πέρας τους σε ειδική ιστοσελίδα, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και όσοι πολίτες το επιθυμούν, σε ημέρα και ώρα κατάλληλες για αυτούς.
 
Μάλλον τίποτε από αυτά που πιστεύομε ότι είναι σωστά δεν πρόκειται να συμβεί. Θα παρέλθει και αυτή η ευκαιρία και θα συνεχιστούν οι αντεγκλήσεις, οι αλληλοκατηγορίες και ο αυτοθαυμασμός. Προφανώς όλη η χώρα και το πλήρωμά της βρίσκονται σε παρακμή και πορεία προς χαοτικές καταστάσεις.


ΥΓ: Στις 9 Μαϊου 2024, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσίευσε και άλλο αρνητικό για τους Έλληνες  ευρωβουλευτές άρθρο το «Μετεξεταστέοι» οι Έλληνες ευρωβουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου