Ακούμε για ελληνικό πρωινό – δεν το είδαμε μέχρι σήμερα
πουθενά το 2013 – ελληνική κουζίνα και μεσογειακή διατροφή.
Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται όμως να μην πτοείται από κάτι
τέτοια και να παραμένει προσηλωμένος στα καλά και παραδοσιακά εισαγόμενα,
κατεψυγμένα, προμαγειρευμένα, βιομηχανικώς παρασκευαζόμενα από άγνωστους και με
άγνωστες συνταγές και υλικά κατ΄ όνομα μόνον ελληνικά εδέσματα, με «φρέσκα»
ψάρια εισαγωγής στη καλύτερη περίπτωση αλλά και αγνώστου προελεύσεως, τρόπου συντήρησης
και ηλικίας κλπ., κλπ.
Προτείνουμε να σχεδιαστούν ειδικοί τρόποι σερβιρίσματος φρούτων
εποχής της επιλογής των πελατών από ειδικό κατάλογο φρούτων, σε τεμάχια ή
ολόκληρα συγκεκριμένης προέλευσης και ει δυνατόν ΠΟΠ.
Η τιμή πρέπει να κυμαίνεται ανάλογα με την ποσότητα και για
λόγους εμπιστοσύνης και ικανοποίησης των πελατών θα μπορούσαν να προσφέρονται
με το κιλό.
Τα θέμα είναι προφανούς
σημασίας και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση από εμάς.
Αναμένουμε τις προτάσεις των ειδικών και τις απόψεις των
επιχειρηματιών και των αρμοδίων του κλάδου εστίασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου