Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Κόπτονται όλοι για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση ...

Αλλά  τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Ποιος είναι από τη δεκαετία του 1970 μέχρι και σήμερα - ακόμα και τα δυο τελευταία χρόνια της εκλεκτής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - ο πλουραλισμός;

Ποιοι είναι οι φορείς του και ποιοι είναι οι επαγγελματίες υψηλών προσόντων που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και επαγγελματικό ήθος, είναι άτεγκτοι υπερασπιστές της δεοντολογίας και κέρβεροι των νόμων και του ρυθμιστικού πλαισίου που η Βουλή των Ελλήνων έχει θεσπίσει και επιβάλλεται η εφαρμογή του;

Και πως οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μηχανισμούς, ελέγχου, συμμετοχή σε διεργασίες αξιολόγησης, σε εργαλεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και πως το συμφέρον των επαγγελματιών συνομιλεί εποικοδομητικά με τις ανάγκες της κοινωνίας, την ιστορική διαδρομή του έθνους των Ελλήνων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν οι νέοι και να διευκολύνονται στη προσπάθειά τους για να δουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται. Αλλά μάλλον μιλάμε για ένα άλλο κόσμο.

Προφανώς μιλάμε για μερικές δεκάδες αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων που καθιέρωσαν τα κανάλια της τιβί και κυρίως τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων των 8μμ. Ναι αυτών που έκαναν ότι ήθελαν και επέβαλαν απόψεις και επηρέασαν αφάνταστα προς το χειρότερο, σχεδόν δύο γενεές Ελλήνων. Ναι αυτών που πλούτισαν με αθέμιτο ή τουλάχιστον αδιαφανή τρόπο και έγιναν κυρίαρχοι της εξαθλίωσης του δημόσιου βίου.

Δείτε τα προγράμματα των καναλιών της τιβί και απαντήστε αν αυτά που διαπιστώνουμε είναι αλήθειες ή ψέματα.

Η λειτουργία των καναλιών της τιβί πρέπει να σχεδιαστεί εξ αρχής. Πρέπει αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες των νέων και οι ανάγκες για ουσιαστική και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, με επιστημονικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Όλα τα αλλά είναι φούμαρα και στάχτη στα μάτια όσων Ελλήνων έχουν στο μυαλό τους μια αξιόλογη διαδρομή στην Ιστορία και προσβλέπουν σε ένα δημιουργικό και αξιοκρατικό μέλλον.

ΥΓ: Στο παρελθόν είχαμε επικοινωνήσει πλειστάκις με το ΕΣΡ για αθέμιτες πρακτικές των καναλιών και απαράδεκτες συμπεριφορές τους. Σχεδόν πάντα παίρναμε απάντηση αλλά ουσία μηδέν. Ποτέ το ΕΣΡ δεν έβαλε κανένα στη θέση του. Επέβαλε μερικές φορές πρόστιμα που ελάχιστες φορές καταβάλλονταν και εξακολουθούσαν να κάνουν του κεφαλιού τους. Κάποιος πρέπει να ζητήσει αξιολόγηση του έργου του ΕΣΡ μέχρι σήμερα και να αποδοθούν τα του Κίσσαρος τω Κέσσαρι. Αν έχετε ενδιαφέρον διαβάστε τα σχόλια http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/03/blog-post_22.html  ,  http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/02/blog-post_2096.html  , http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/12/norman-atlantic.html, αλλά και άλλα σχετικά στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου