Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


3 Απριλίου 2017

Αλλάζουν το Δημόσιο 1.000 άριστοι; ...

Επί τέλους λίγος φρέσκος αέρας.×

Η πρόταση παρουσιάζεται στο άρθρο «Νέες δυνάμεις για τους θεσμούς της Ελλάδας» των κκ. ARMIN VON BOGDANDY και ΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ (O καθηγητής Armin von Bogdandy είναι διευθυντής στο Ινστιτούτο Συγκριτικού Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου Max Planck που εδρεύει στη Χαϊδελβέργη. Ο Μιχάλης Ιωαννίδης είναι senior research fellow στο ίδιο Ινστιτούτο).



« … Ενα από τα λίγα θέματα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΔΝΤ και η ελληνική πλευρά είναι ότι δεν αρκούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και η ρύθμιση του χρέους για να βγει η Ελλάδα από την κρίση· χρειάζεται μετάβαση σε ένα νέο θεσμικό υπόδειγμα. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα, η διοίκηση, οι δημόσιες επιχειρήσεις λαμβάνουν σταθερά και συστηματικά αξιολογήσεις πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Προβλήματα όπως η υπερβολική καθυστέρηση στην επίλυση των δικαστικών διαφορών, η διαφθορά, η τεχνική ανεπάρκεια και η έλλειψη συντονισμού παρουσιάζουν τόσο συστημικό και εδραιωμένο χαρακτήρα στην Ελλάδα που τη διαφοροποιούν ριζικά ακόμα και από τις άλλες χώρες της κρίσης, όπως την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία …».
«… Η ιδέα είναι απλή. Αφού έχουν όλα πια δοκιμαστεί, αφού ο μεγάλος ασθενής δεν ανταποκρίνεται σε καμία αγωγή, τι μένει; Η μεταμόσχευση. Και δη η μεταμόσχευση εγκεφάλου …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 10:13, 2 Απριλίου). Πρόκειται για την άποψη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Διαβάστε επίσης εν είδει αντιλόγου, το άρθρο «Ωραία, να φέρεις τους καλύτερους. Αλλά πού;» του κ. ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ .

Δεν αισιοδοξούμε ότι ο εκλεκτός πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Επί της ουσίας θα θέλαμε να επαναλάβουμε την πρότασή μας του 2010 που παρουσιάζεται στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/11/blog-post_8098.html (υπάρχουν πολλές σχετικές αναρτήσεις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά σχετικά με τα θέματα του δημόσιου τομέα) και να αρχίσει η μεταρρύθμιση αμέσως και να μην περιμένουμε την υλοποίηση της πολύ ενδιαφέρουσας προτάσεως των κκ. ARMIN VON BOGDANDY και ΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου