Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


25 Απριλίου 2017

Οι σχέσεις αναγνωστών και αρθρογράφων …

Με αφορμή το άρθρο «Βρίζοντας το κοινό …» της κας Σίσσυς Αλωνιστιώτου στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εδώ και καιρό έχουν δημιουργηθεί εργαλεία που επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων εφημερίδων και έτσι αναπτύσσεται’ ένας μάλλον εποικοδομητικός «διάλογος», με την υπόθεση ότι ο αρθρογράφος διαβάζει τα σχόλια και τα λαμβάνει υπόψη του σε κάποιο βαθμό.

Το ενδιαφέρον είναι  ότι τα εργαλεία αυτά ενσωματώνονται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων από τις ίδιες τις εφημερίδες και τους συντελεστές τους. Πρόκειται για ένα είδος αξιολόγησης και ελέγχου της ποιότητας, και των απόψεων, της παρουσίασης ή της έκφρασης και της διατύπωσης. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό πρόβλημα,

Οι πολίτες / αναγνώστες αντιδρούν, αλλά παραμένει άγνωστο τι ακριβώς κάνουν ή πως εκλαμβάνουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις οι συγγράφεις/δημοσιογράφοι. Η κατάσταση αυτή λογικά θα πρέπει να μεταβληθεί και να υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να λαμβάνουν απαντήσεις ή γνώση των αντιδράσεων των συγγραφέων. Ίσως δύσκολο, αλλά απαραίτητο για τη υγιή εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσεως.

Και αν κάποιος παρατηρήσει ότι η σχέση αυτή γίνεται εξαιρετικά χρονοβόρος για τον συγγραφέα, τότε θα αντιτείνει κανείς ότι πρέπει να δημιουργηθούν εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) που θα καταστήσουν τη σχέση αυτή φιλική και εποικοδομητική.

Θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατυπωθούν και άλλες σκέψεις επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου