Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Άλματα της τηλεϊατρικής εν μέσω πανδημίας …

Η ψηφιακή υγεία έχει την τιμητική της αφού η πανδημία έχει εκτοξεύσει την χρησιμοποίηση των εξ αποστάσεως ιατρικών υπηρεσιών.

Shutterstock

Στο Consumer Electronics Show, που διεξήχθη πριν από λίγο καιρό στο Λας Βέγακς, παρουσιάστηκαν μία σειρά από εργαλεία που διευκολύνουν τις online ή τηλεφωνικές ιατρικές επισκέψεις, καθώς και κάθε είδους βιοϊατρικών υποδοχέων και συσκευές που επιτρέπουν στους ασθενείς να αποφύγουν τον συνωστισμό των αιθουσών υποδοχής στα ιατρεία … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 23:59).


Προφανώς οι τεχνολογίες κάνουν άλματα, οι επικοινωνίες γίνονται ευκολότερες, περισσότερο προσιτές, οι ταχύτητες μετάδοσης αυξάνονται δραματικά, οι πολίτες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες και τις ιδιαιτερότητές τους και απαιτούν συνεχώς καλλίτερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες όλων των ειδών, αλλά και πρωτίστως Υγείας.

Από το 1989 όταν πρωτοεισήχθησαν οι υπηρεσίες Τηλεϊατρικής στην Ελλάδα από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (ανατρέξτε σε αναρτήσεις του Ημερολογίου Απλά και Κατανοητά αν θέλετε να παρακολουθήσετε σχετικά θέματα) πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στο τομέα. Ασφαλώς υπάρχει πολύ νεότερος εξοπλισμός, οι ιδιώτες προσπαθούν και προσφέρουν, αλλά με απογοήτευση βλέπεις το ΕΣΥ να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Στις εξελίξεις αυτές βλέπουμε με ιδιαίτερη ενόχληση, απορία και δυσαρέσκεια τους κκ. ιατρούς να απουσιάζουν από τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις και να επιμένουν με πάθος στις παλιές καλές τους ισορροπίες, τεχνικές και τρόπους συμπεριφοράς και λειτουργίας. Προφανώς όχι όλοι, αλλά είμαστε ως κοινωνία πολύ μακριά από την αναγκαία κρίσιμη μάζα.

Όμως οι καιροί αλλάζουν και επιβάλλουν νέους κανόνες και απαιτούν νέες συμπεριφορές και τρόπους αντιμετώπισης πρωτίστως των θεμάτων Υγείας. Οι ασθένειες είναι ένας τρομακτικός τομέας για όποιον τις αντιμετωπίζει, συνήθως μόνος του στο τέλος της ημέρας, καταβάλλει τεράστια προσπάθειες και χρήματα, αλλά το σύστημα μάλλον παραμένει απαθές έως και απάνθρωπο.

Κύριοι αρμόδιοι καθαρίστε επισταμένως τα γυαλιά σας, δείτε την πραγματικότητα, κινητοποιείστε το μυαλό σας και κάνετε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που έχει το μικρότερο πολιτικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου