Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Το κράτος και το δάσος …

Στις 23 Ιουλίου 2021 ο πρώτος τίτλος στην ιστοσελίδα Dasarxeio.gr ήταν ο εξής: «Ανοίγει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις αυθαιρέτων εντός δασών». Ακολουθούσε το κείμενο μιας αποφάσεως του υπουργείου Περιβάλλοντος που εξειδικεύει το πλαίσιο υποβολής των αιτήσεων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων εντός δασών.

Φωτ. UNSPLASH / Irina Iriser

Έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μία ημέρα πριν. Στηρίζεται στον νόμο 4685/1920 (ΦΕΚ Α΄ 92/7.5.2020). Η ειρωνεία της τύχης(;) ήταν ότι μετά μία εβδομάδα περίπου άρχιζαν οι μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα μας. Συνολική απώλεια: 1.275.660 στρέμματα. Αττική: 186.290 στρέμματα. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναπάντεχη; Με βάση τα νομοθετικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τον διατιθέμενο διοικητικό μηχανισμό, θα έπρεπε το «εάν» να θεωρείται βέβαιο και να είναι αβέβαια το «πότε» και το «πόσο» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 05.09.2021 • 22:06).

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΡΙΖΟΣ (Ο κ. Σωτήριος Ρίζος είναι επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας),που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην ενότητα  «Άποψη».

 

Σωστά τα λέει αλλά έπρεπε να φωνάζει από το 1998 και όχι τώρα εκ του ασφαλούς, ως συνταξιούχος με λογικά τεράστια σύνταξη.

 

Και ήταν άραγε ο μοναδικός δικαστικός λειτουργός που έβλεπε τις ολέθριες ρυθμίσεις των κυβερνήσεων και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε; Μόνιμος ων και με πολύ σημαντική σταδιοδρομία στο δικαστικό σώμα. Τι είχε να φοβηθεί;

 

Το πρόβλημα βέβαια είναι τι γίνεται τώρα, ύστερα από τα 30 χρόνια καταστροφών, απωλειών και δημιουργία μιας κουλτούρας απαξίωσης των δασών, εγκατάλειψης, μετατροπής τους σε μηχανισμό πλουτισμό υπαλλήλων, πολιτικών και πολιτών μειωμένης κοινωνικής ευαισθησίας και ακόμα ακόμα και συμφωνίας της Τρόικας, των Θεσμών και άλλων παραγόντων της ΕΕ που υποτίθεται ότι μας έβγαλαν από την οικονομική κρίση, αλλά συμφώνησαν στη διατήρηση και νομιμοποίηση των αυθαίρετων.

 

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας διεκτραγωδήσαμε την άθλια σημερινή κατάσταση και προτείναμε μερικές σημαντικές κινήσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ανατροπή της απαράδεκτης σημερινής καταστάσεως. Το ερώτημα είναι αν θα ακούσει κανείς από το πολίτικό σύστημα τις φωνές και τις απόψεις ενός απλού πολίτη που τα λέει Απλά και Κατανοητά. Φαίνεται όμως να μη συγκινείται κανένας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου