Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Στρατηγικές επιλογές και προφάσεις εν αμαρτίαις …

Στον απόηχο της ΔΕΘ, την τιμητική τους έχουν αναφορές στην εθνική και οικονομική στρατηγική. Η επίκληση της στρατηγικής είναι, αναμφίβολα, δελεαστική. Στην πράξη όμως, όχι μόνο μένει στα χαρτιά, αλλά και χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει αδυναμίες και να δώσει μια ψευδεπίγραφη αίσθηση στόχου. Δουλεύοντας με ανώτερα στελέχη για τη στρατηγική των εταιρειών τους, αρχίζω με την ερώτηση «τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάτι είναι «στρατηγικό»;». Οι πιο ενθουσιώδεις απαντούν «ό,τι βοηθάει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία». Αλλοι υπογραμμίζουν την ευθυγράμμιση των οργανωτικών επιλογών με έναν κεντρικό στόχο. Οι σκωπτικοί λένε ότι ««στρατηγικό» είναι αυτό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με άλλον τρόπο, ή αυτό που η διοίκηση θέλει να περάσει χωρίς πολλά ερωτήματα». Δυστυχώς, όλοι τους έχουν δίκιο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕΙΣ, 19.09.2021 • 20:58).

Μας αρέσει να διαβάζουμε απόψεις που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και απευθύνονται σε σοβαρούς εγκεφάλους που διαθέτουν άποψη και κρίση.

 

Αμφιβάλλουμε αν είναι κατάλληλες για το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει άλλη οπτική για τα πράγματα και το μέγιστο ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην επανεκλογή του και τα άμεσα ή το πολύ τα εντός τετραετίας αποτελέσματα.

 

Διαπιστώνουμε και πάλι ότι Περιβάλλον είναι κάτι άγνωστο, περιθωριακό, ελάχιστα ενδιαφέρον και εν τέλει ακατάλληλο ή ασύμβατο με τις αναπτυξιακές βραχυπρόθεσμες «στρατηγικές» των κυβερνήσεων. Το παράδειγμα της επιδότησης του κ. Ριμπολόβλεφ με 4 και πλέον εκατομμύρια € για να κάνει επενδύσεις σε ιδιωτικό νησί είναι επιεικώς εξοργιστικό. Εκεί το κράτος δεν μπορεί καν να πατήσει το πόδι του και άρα οποιοσδήποτε νόμιμος έλεγχος είναι στην κυριολεξία «εκτός Νόμου».

 

Όσο για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ διαβάστε και παρακολουθείστε (βλέπετε https://attikoparko.blogspot.com/ ) το ξήλωμά τους με το εξοργιστικό παράδειγμα αυτό της Βραυρώνος, που τη ξεπατώνουν – χωρίς καν κάποια αναπτυξιακή διάσταση πλην της αναμενομένης οικοπεδοποίησης μιας μοναδικής και μεγάλης οικολογικής αξίας περιοχής -  με το πρόσχημα το άχρηστο και δαπανηρότατο αντιπλημμυρικό του μικρού γλυκού αρχαίου ποταμού, που ποτέ δε δημιούργησε μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα, Ερασίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου