Παιδιά νηπιαγωγείου στην Ήπειρο που συμμετέχουν στο αειφόρο σχολείο, μια πρωτοβουλία της ΕΛΛΕΤ με εκπαιδευτικούς και μαθητές. |
Η ΕΛΛΕΤ ήταν ο πρώτος θεσμός της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, πάντα ακομμάτιστος και μαχητικός, που δραστηριοποιήθηκε, επιμόρφωσε, κινητοποίησε, συγκίνησε και εν τέλει δικαιώθηκε. Αυτή η μεγαλειώδης διαδρομή της αποτυπώνεται σε ένα λεύκωμα με τίτλο «Ευάλωτη Γη.
Πενήντα Χρόνια, Πενήντα Έργα», που μόλις κυκλοφόρησε με πρόλογο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Δεν είναι τυχαίο πως η ΠτΔ, από την εποχή της δικαστικής της διαδρομής ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήξερε από αυτό το μετερίζι τον αγώνα της ΕΛΛΕΤ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 27.12.2021 • 23:44).
Αυτή η «Ευάλωτη Γη» ζητά
και πάλι τη συνδρομή της ΕΛΛΕΤ για να αποτραπεί το οικολογικό έγκλημα που συντελείται
εδώ και περισσότερο ένα έτος, με αφορμή ένα απαράδεκτο, άχρηστο και δαπανηρότατο
έργο, το αντιπλημμυρικό Ερασίνου. Στην Ανατολική Αττική, στο δήμο Μαρκοπουλου και
σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το κέντρο των Αθηνών. Εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ
2000 Βραυρώνος, η οποία προστατεύεται επί πλέον από το Νόμο 4559/2018 και το ΠΔ
αρ. 199/2003, αλλά αγνοούνται προκλητικά και παραβιάζονται από υπουργούς, στελέχη
της δημόσιας διοίκησης, το δήμο Μαρκοπουλου, εργολάβους και τοπικά συμφέροντα!
Το αίτημά μας ελπίζουμε να συγκινήσει και να κινητοποιήσει του ανθρώπους της ΕΛΛΕΤ και να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την προστασία των οικοσυστημάτων του αρχαίου μικρού γλυκού ποταμού Ερασίνου και να τον προστατεύσουν όπως και τον Βιότοπό του στις εκβολές του στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο, εντός του οποίου υπάρχει και ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνος και το Τέμπλο της Βραυρωνίας Αρτέμιδος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου