Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


10 Δεκεμβρίου 2021

Νέοι ορίζοντες, νέες προσεγγίσεις, νέες πρωτοβουλίες …

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει ή η πραγματικότητα μας λέει ότι μιλάμε πολύ και κάνουμε πολύ λίγα.

Δεν έχει σημασία που πολλοί ή σχεδόν όλο αντιτίθενται σε όλα. Και όταν λέμε όλοι δεν εννοούμε τους νουνεχείς Έλληνες, ούτε τους νομοταγείς και τους πολεμιστές της καθημερινότητας που εργάζονται σκληρά για τον καθημερινό επιούσιο. Μιλάμε για τις οργανωμένες παρέες,  μισθοδοτούμενων λογικά απο άγνωστα ακόμα και για την αστυνομία και τη δημόσια ασφάλεια υπηρεσίες, που προβάλλονται μανιωδώς από τα ΜΜΕ που δεν περιορίζονται από κανένα, νόμο, θεσμό - βλέπετε π.χ. ΕΣΡ - ή δεοντολογία.


Ας έρθουμε μετά τη μικρή αυτή εισαγωγή στο προκείμενο, δηλαδή σε μια πρόταση που λογικά κανείς από τους ταγούς της Ελληνικής κοινωνίας δε θα κάνει ποτέ!


Προτείνουμε στη κυβέρνηση να μελετήσει ενδελεχώς και να υλοποιήσει δύο πρότυπους οικισμούς. Ένα σε ορεινή περιοχή και ένα σε νησί.


Θα μελετηθούν και θα σχεδιαστούν εκ του μηδενός. Θα υπάρχει συνεχής διαβούλευση και διάλογος με τους πολίτες και θα ληφθούν υπόψη όλες οι τάσεις των σύγχρονων κοινωνιών, αλλά το αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει μοναδικά Ελληνικό χαρακτήρα. Θα πρέπει να αποπνέει τη συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού, τις αξίες και τα όνειρα των Ελλήνων.


Λογικά οι οικισμοί αυτοί πρέπει σχεδιαστούν με τρόπο που να εξασφαλίζεται η οικονομική τους ευρωστία και οι λογικές, αλλά όχι αποκλειστικές καταφυγές σε χρηματοδοτήσεις από το κράτος για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους.


Θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για αειφόρο ανάπτυξη, προστασία του Περιβάλλοντος, διατήρησης των οικοσυστημάτων, επεξεργασίας λυμάτων, ανακύκλωσης, προστασίας της Φύσεως. Θα πριμοδοτηθούν με μια σημαντική σε έκσταση ζώνη ελεγχόμενων δραστηριοτήτων η οποία θα προστατεύεται και δεν θα επιτρέπονται μεταβολές κατά βούληση. Θα παραμείνει με τους αρχικούς περιορισμούς ή κανόνες διαχείρισης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ας πούμε 30-50 χρόνια (εφόσον έχει μελετηθεί και υιοθετηθεί η προσέγγιση αυτή από τα γενικά χωροταξικά και πολεοδομικά τους χαρακτηριστικά).


Τα νέα αυτά χωριά/οικισμοί θα αποτελέσουν πρότυπα από τα οποία ελπίζεται ότι θα γεννηθούν ιδέες και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και άλλων οικισμών ανά την επικράτεια.


Δεν είναι σκόπιμο να επεκταθούμε, ούτε και θα προσφέρει περισσότερα. Ελπίζουμε ότι και άλλοι αναγνώστες θα συνεισφέρουν ιδέες και προτάσεις, ώστε να διατυπωθεί καλλίτερα και με περισσότερη σαφήνεια η πρότασή μας.


Αναμένουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου