Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Παρουσίαση του Master Plan της Περιφέρειας Αττικής με τα αναγκαία έργα για την αντιπλημμυρική προστασία …

Με στόχο να καταστεί η Αττική, πρώτη σε Ασφάλεια Περιφέρεια της χώρας, μέσα από ένα δυναμικό και εφικτό σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης το οποίο θα υλοποιηθεί «με τη στήριξη της Πολιτείας και τη συνεργασία της κοινωνίας», όπως είπε, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, παρουσιάστηκε το Master Plan της Περιφέρειας, σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, παρουσία υπουργών, δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας (ΑΠΕ-ΜΠΕ, 16 Δεκεμβρίου 2021).

Σεμνή διαμαρτυρία πολιτών κατά τη διάρκεια της Ημερίδας το Χίλτον


Διαπιστώσαμε ότι άλλος ήταν τα ο τίτλος της Ημερίδας και άλλο το περιεχόμενο. Οι συμμετέχοντες περιορίστηκαν στην αντιπλημμυρική προστασία. Ακούστηκαν εξαιρετικά λόγια και μεγαλόπνοα αλλά αόριστα σχέδια, υψηλοί στόχοι, υποσχέσεις, άλλα τίποτε το συγκεκριμένο και ουσιώδες. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον και δεδομένου ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων αρμοδίων(;) ήταν μεγάλος (εμάς μας φάνηκε τεράστιος), λογικά θα είναι για εμάς πολύ ευχάριστη έκπληξη αν διαμορφωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων με προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα. Αλλά μάλλον πρόκειται για τη συνήθη ελληνική στρατηγική: ευχολόγια προκειμένου να καθησυχάσουν τους πολίτες και βλέπουμε ….

 

Η ανησυχία μας για το άσκοπο της «επιχείρησης» φαίνεται και από τα σκόρπια παραδείγματα που αναφέρθηκαν και τις πολλές αναφορές στην επικαιρότητα που δημιούργησαν οι μεγάλες καταστροφές του θέρους 2021.

 

Παράδειγμα προχειρότητας, αποτελεί το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας του θέρους 2021 για την περιοχή Χαμοληάς του δήμου Μαρκοπούλου. Έγιναν έργα αποψίλωσης οικοπέδων, πολύ αργά (τον Ιούλιο του 2021, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου) χωρίς ενημέρωση των πολιτών, αποσπασματικά, πρόχειρα, χωρίς αρμοδίους επί τόπου, με παραλείψεις, χωρίς σχέδια, με ακατάλληλα μηχανήματα και κινήσεις που κόστιζαν πολλά χρήματα αλλά δεν παρήγαγαν το αποτέλεσμα που αναμένονταν, έλλειψη συντονισμού και διαδικασίες χρονοβόρες. Όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα όπως μάθαμε, να βρίσκονται στα δικαστήρια οι πρωταγωνιστές της «επιχείρησης». Επί πλέον δεν ακούσαμε τίποτε για αποτίμηση και αξιολόγηση του έργου και τι ποσά δαπανήθηκαν.

 

Επί πλέον δεν έγινε καμιά αναφορά στο εκτελούμενο αντιπλημμυρικό έργο Ερασίνου που καταστρέφει την περιοχή εν ονόματι της αντιπλημμυρικής προστασίας που δεν χρειάζεται η περιοχή, με εξωφρενικά ποσά και νομιμοποίηση αυθαίρετων αντί κατεδάφισης και ξεπάτωμα των οικοσυστημάτων του ποταμού και του Βιότοπου Βραυρώνος, όλα εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος.

 

Το τελευταίο αποδεικνύει και τη «συνομωσία» προς αστικοποίηση της περιοχής παρά το Νόμο 4559 το 2018 και το ΠΔ αρ. 199 του 2003, που πραστατεύουν την περιοχή!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου