Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Καταστροφές από τις μεγάλες πλημμύρες σε Αχαΐα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, αλλά επιμένουν στο αντιπλημμυρικό Ερασίνου …

Πηγή Φωτογραφίας: messolonghinews.gr

 Κουταμάρες, λέει η κυβέρνηση και ενώ εξακολουθεί να παραγνωρίζει τις ανάγκες μεγάλου αριθμού περιοχών που πλήττονται από πλημμύρες, συνεχίζει να ξεπατώνει τον Ερασίνο και τον Βιότοπο Βραυρώνος εντός περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, γιατί εκεί θέλει να κατασκευάσει αντιπλημμυρικό για να προστατεύσει τα λάχανα και τα μαρούλια των καταπατητών των παρόχθιων του ποταμού εκτάσεων, καλλιεργητών! Όλο το ιστορικό του εγκλήματος στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στο https://attikoparko.blogspot.com/ . 

Μέχρι τώρα δε βρέθηκε κανένας υπουργός ή άλλος αρμόδιος που να πει έστω και το παραμικρό για το οικολογικό έγκλημα. Όλοι στοιχισμένοι πίσω από τους καθ’ ύλην αρμοδίους υπουργούς κκ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κώστα Σκρέκα, αφού αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου ο πολύς υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πολλά τα έτη του – με δανεικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

 

Φυσικά και ποιούν την νήσσαν και ο υπουργός Κλιματικής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο φέρελπις Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, με τον αντιπεριφειρειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιο Αυγερινό. Λογικά επίσης η Ανατολική Αττική δε διαθέτει βουλευτές στη Βουλή, αφού παραμένουν και αυτοί σιωπηλοί και έτσι, δεν παίρνει χαμπάρι κανένας απαράδεκτων κινήσεών τους.

 

Η όλη υπόθεση θα μπορούσε να ήταν γελοία σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, αλλά στην Ελλάδα αποκτά δραματικές διαστάσεις. Καταστρέφουν μια περιβαλλοντικά φυσική και αδιατάρακτη περιοχή μέχρις ότου, ίσως και πλάι το κράτος ξοδέψει νέα τεράστια ποσά για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος (αυτό συμβαίνει συχνά εν Ελλάδι με μόνους κερδισμένους τους εργολάβους και μέσω αυτών των πολιτικών), αν εν τω μεταξύ δεν οικοπεδοποιηθεί η περιοχή φιλέτο!

 

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην περιοχή του Βιότοπου της Βραυρώνος, με πρωτοβουλία της ΜΚΟ για την προστασία των ρεμάτων ΡΟΗ.  Ελπίζουμε να κινητοποιηθεί σημαντικός αριθμός φιλοπεριβαλλοντικών πολιτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου