Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Απορία … για τις δηλώσεις παραγόντων των ΗΠΑ …

Πολύ πρόσφατα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ  (ΣΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Βικτόρια Νούλαντ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 07.04.2022 • 12:32»: Ναι σε LNG, όχι σε αγωγούς στη Μεσόγειο. Σαφείς αποστάσεις από τον EastMed ή άλλους αγωγούς λαμβάνει μέσω της «Κ» η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ), απέκλεισε να κατασκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου East Med από το Ισραήλ, Κύπρο και ίσως Αίγυπτο, μέσω Ελλάδος προς τη Δυτική Ευρώπη. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κα Νούλαντ είναι πλασιέ του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG,  που πωλούν σε τσουχτερές τιμές οι ΗΠΑ. Και τώρα με το πόλεμο στην Ουκρανία οι μετοχές του αέριου έχουν φθάσει στα ύψη, διότι είναι η μόνη εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

 

Αλλά αφού οι ΗΠΑ δεν χρηματοδοτούν τον East Med, γιατί τόσο μίσος και τόσος σπαραγμός;

 

Η δική μας ερμηνεία: Απλά θέλουν ο αγωγός να περάσει μέσα από τη προσφιλή τους Τουρκία και έτσι να επωφεληθεί ο μεγάλος και σοβαρός σύμμαχός τους, ο Ερντογκάν. Μια και απέδειξε ότι το ρόλο του χωροφύλακα στην περιοχή της πρώην μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον εκτελεί άριστα, δε λερώνουν οι ΗΠΑ τα χέρια τους και άρα τους βολεύει, ενώ οι εγκάρδιες σχέσεις Ερντογκάν-Πούτιν, αναλύονται από τους εγκεφάλους των ΗΠΑ ως ελεγχόμενες και αποδοτικές. Ο πόλεμος στη Ουκρανία το αποδεικνύει.

 

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να έχει αντίρρηση σε μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον επιλυθεί ταυτόχρονα το χρονίζον Κυπριακό πρόβλημα της κατοχής της μισής Κύπρου από Τουρκικά στρατεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου